ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία Ντάισελμπλουμ: Είχα ζητήσει από τον Τσίπρα να διώξει τον Βαρουφάκη!

Ομολογία Ντάισελμπλουμ: Είχα ζητήσει από τον Τσίπρα να διώξει τον Βαρουφάκη!

Οι «άγαρμπες» παρεμβάσεις των Ευρωπαίων στα εσωτερικά της Ελλάδας αποδεικνύονται από την –μάλλον- ωμή παραδοχή του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι είχε ζητήσει τηλεφωνικά από την Αλέξη Τσίπρα να διώξει τον υπουργό του, Γιάνη Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις.

ΩΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ..ΕΝΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Ωστόσο, εξίσου «προβληματικό» είναι το στοιχείο που αποκαλύπτει ο κ. Ντάισελμπλουμ, ότι δηλαδή αν και ο κ. Τσίπρας αρχικά αρνιόταν να το πράξει, ωστόσο μετά από το επίμαχο τηλεφώνημα, ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις «ψαλιδίστηκε».

Προφανώς φαίνεται πως όταν οι Ευρωπαίοι «τράβηξαν το αυτί» στον κ. Τσίπρα, στο τέλος εκείνος, έστω και εν μέρει, υποχώρησε.

Όπως αναφέρει ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει στον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών ότι «αυτό δεν είναι θέμα του προέδρου του Eurogroup, αλλά της ελληνικής κυβέρνησης». Ωστόσο, τελικά μετά από «ζυμώσεις» που έγιναν στις Βρυξέλλες, η κατάσταση γύρισε και ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε δήλωση χωρίς τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι αποκαλύψεις του κ. Ντάισελμπλουμ έγιναν σε τηλεοπτική εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι της Ολλανδίας NOS TV.

Στην εκπομπή αυτή είπε πως στο Eurogroup το κλίμα μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και των άλλων υπουργών Οικονομικών ήταν πολύ κακό και δεν υπήρχε πεδίο συνεννόησης. Μάλιστα, είπε ότι ήδη από το Φεβρουάριο του 2015, ο ίδιος «δεν έβλεπε το λόγο να διαπραγματεύεται με τον Βαρουφάκη».

Από την πλευρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης που επίσης μίλησε στην ίδια εκπομπή είπε ότι εξαρχής υπήρχαν «απειλές και εκβιασμοί» και επιμένει ότι ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε ακούσει το «όχι» του δημοψηφίσματος.

Σχετικές ειδήσεις