ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη: Μετά τη διαγραφή Γρηγοράκου... πετάει το γάντι στον Βενιζέλο

Φώφη: Μετά τη διαγραφή Γρηγοράκου... πετάει το γάντι στον Βενιζέλο

Η διαγραφή του Λ. Γρηγοράκου από την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, έγινε ύστερα από σύσκεψη της Φώφης Γεννηματά με στενούς συνεργάτες της, όπου επικράτησε η θέση «να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο Βενιζέλο και τους βενιζελικούς».

Πόλεμος νεύρων μεταξύ των δύο - Ποιες αποχωρήσεις φοβούνται στο ΠΑΣΟΚ

Θερμός (μεταξύ των άλλων) υποστηρικτής αυτής της άποψης ήταν κι ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος άλλωστε (όπως έχουμε αποκαλύψει) εδώ και καιρό λέει στη Φώφη «να φερθείς στο Βενιζέλο σαν αρχηγός, αλλιώς θα σε υπονομεύει διαρκώς».

Σε αυτόν επίσης (σας ενημερώσαμε ότι) ανήκει και η συγκεκριμένη λέξη «άβυσσος» που χρησιμοποίησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να οριοθετηθεί απέναντι στον Κυρ. Μητσοτάκη, στα πλαίσια μιας μεγάλης επιχείρησης απογαλακτισμού του ΠΑΣΟΚ απ’ τη Δεξιά.

Μια επιχείρηση που όμως βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και τον Β. Βενιζέλο και τους βενιζελικούς, αλλά και τους εναπομείναντες «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ, πάρα πολλοί των οποίων πήγαν στις γαλάζιες κάλπες και ψήφισαν Μητσοτάκη!

Ακριβώς αυτές τις διαρροές θέλει να σταματήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι έχει αποφασίσει να «βγάλει στην επιφάνεια τη στρατηγική Βενιζέλου», όπως μας υπογράμμισε στενός συνεργάτης της.
Και να τον ωθήσει στην αποχώρηση, αν αυτό είναι που θέλει ο τέως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου στο ηγετικό επιτελείο της Χαρ. Τρικούπη φοβούνται, ότι αν δε λάβουν άμεσα μέτρα, τότε θα αρχίσει η διαρροή προς τον Μητσοτάκη.

Όχι άμεση προσχώρηση στη Ν.Δ., αλλά αυτό που φοβούνται είναι η συσπείρωση στα πλαίσια ενός «ευρωπαϊκού μετώπου» που είναι –κατά την εκτίμησή τους- πολύ πιθανό να συγκροτήσει ο νέος αρχηγός της Ν.Δ.

Ήδη παρατηρούν ότι σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται και ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος και ο διαγραφείς Γρηγοράκος αλλά και η Α. Διαμαντοπούλου (για την οποία είχαν ελπίδες επανάκαμψης στο ΠΑΣΟΚ), ο Μ. Χρυσοχοϊδης και πολλοί άλλοι «εκσυγχρονιστές».

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, πώς θα αντιδράσει ο Βενιζέλος σε αυτή την ευθεία πρόκληση της Φώφης.

Αν δηλαδή θα σιωπήσει για ένα διάστημα, μέχρι να διαμορφωθούν πιο στέρεοι συσχετισμοί ή αν θα σηκώσει άμεσα το γάντι...

Σχετικές ειδήσεις