ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόλυτος εμπαιγμός των αγροτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Απόλυτος εμπαιγμός των αγροτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Σε μια συνέντευξη Τύπου που θύμιζε «μία από τα ίδια», τέσσερα υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπάθησαν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι σε ό,τι αφορά την προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες, κάνοντας για ακόμη μία φορά το χατίρι στους «οικονομικούς δολοφόνους» των Θεσμών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ - ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΝΕΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

Φαίνεται πως η κυβέρνηση, μετά τον αφανισμό των ελευθέρων επαγγελματιών και τον «θάνατο του εμποράκου», έχει βαλθεί να διαλύσει και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, υπό το πρόσχημα ότι προωθεί μέτρα κοινωνικής ισονομίας.

Αυτό, τουλάχιστον, φάνηκε από τη σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Δεν αποφασίζουμε με το Ασφαλιστικό μόνο για εμάς, αλλά αποφασίζουμε και για τις επόμενες γενιές», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι «όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνεισφέρουν ανάλογα με την οικονομική τους ικανότητα, ώστε να επιτευχθεί κοινωνική δικαιοσύνη».

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, «οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο».

«Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση», πρόσθεσε ο Γ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι «οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση».

Παράλληλα, είπε ότι «δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ΟΓΑ, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει». «Οι αγρότες», ανέφερε, «θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε: «Καλώ τους Έλληνες αγρότες να δουν την επόμενη ημέρα. Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος».

«Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη», πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

«Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», δήλωσε ο Τρύφων Αλέξιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης.

«Οι αλλαγές στο Φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία», πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Σχετικές ειδήσεις