ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί η Φώφη συνάντησε τον Αλέξη κι εξόργισε Βενιζέλο και Λοβέρδο;

Γιατί η Φώφη συνάντησε τον Αλέξη κι εξόργισε Βενιζέλο και Λοβέρδο;

Τυπικά το αντικείμενο της συνάντησης, δηλαδή το μεταναστευτικό σε συνδυασμό με τις απειλές εκδίωξης της Ελλάδας απ’ τη Σένγκεν, είναι από μόνο του πάρα πολύ σημαντικό. Και ασφαλώς αιτιολογεί επαρκώς μια τέτοια συνάντηση, του πρωθυπουργού με τον αρχηγό κόμματος της αντιπολίτευσης.

Όμως, ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης για το ίδιο ακριβώς ζήτημα προτίμησε να συναντηθεί με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Μουζάλα, ο δε επικεφαλής του Ποταμιού επέλεξε να καταθέσει τις προτάσεις του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν ήταν επίσης λίγοι όσοι αφενός εξεπλάγησαν και αφετέρου… οργίστηκαν με την πρωτοβουλία της Φώφης, να ζητήσει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ανάμεσά τους και πρώτοι-πρώτοι ο Βαγγέλης Βενιζέλος κι ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι όχι απλώς δεν είδαν με καλό μάτι αυτή τη συνάντηση, αλλά με διαφόρους τρόπους εξέφρασαν τη διαφωνία τους!

Στην ουσία φοβούνται ότι αυτή η συνάντηση θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο βήμα προσέγγισης μεταξύ του πρωθυπουργού και της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κάτι που δε θέλουν ούτε να ακούσουν!

Έτσι ο Βενιζέλος και λίγο πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης βγήκε και διαφοροποιήθηκε ξανά με την Φώφη Γεννηματά, στα όσα αυτή είπε περί «αβύσσου» που τη χωρίζει με τον Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι η Φώφη επέλεξε να συναντηθεί με τον Αλέξη ακριβώς επειδή θέλει για άλλη μια φορά να σηματοδοτήσει την πλήρη αποστασιοποίησή της απ’ τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου.
Πριν αναλάβει την πρωτοβουλία, συζήτησε επί μακρόν το θέμα με το στενό επιτελείο της.

Επίσης, πράγματι θέλει να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Τσίπρα.

Όχι επειδή προσβλέπει σε κάποιας μορφής συνεργασία «προς το παρόν», όπως μας υπογράμμισε στενός συνεργάτης της, αλλά επειδή θέλει να κάνει διακριτές τις διαχωριστικές γραμμές που βάζει απέναντι στον Μητσοτάκη και στο Σταύρο Θεοδωράκη, αφού διαπιστώνει πως ο τελευταίος δεν θέλει με τίποτα την συνεργασία που πρότεινε η Φώφη Γεννηματά.

Όσο για τη συνάντηση Αλέξη-Φώφης;

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Με λίγα λόγια, δίαυλος επικοινωνίας άνοιξε.

Μέχρις εκεί.

Για την ώρα…

Σχετικές ειδήσεις