ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό: Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, «Είναι επικοινωνιακό παραμύθι η διαπραγμάτευση»

Ασφαλιστικό: Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, «Είναι επικοινωνιακό παραμύθι η διαπραγμάτευση»

Σκληρή κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών για το ασφαλιστικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης. «Είναι επικοινωνιακό παραμύθι, μη διαπραγμάτευση» υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για τακτική η οποία πέρυσι έσπρωξε τη χώρα στην πόρτα εξόδου από το ευρώ.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι αρχική θέση της κυβέρνησης ήταν πως το ασφαλιστικό και το φορολογικό θα έρχονταν προς ψήφιση τον Οκτώβριο και τώρα είναι απροσδιόριστος ο χρόνος που θα κατατεθούν στη Βουλή. Επιπλέον, ανέφερε ότι από τη μία πλευρά η κυβέρνηση μιλά για την ανάγκη ταχύτερης διευθέτησης της διαπραγμάτευσης και από την άλλη την αφήνει στο απροσδιόριστο μέλλον.

«Ποιο θέμα διαπραγματεύτηκαν και έφεραν καλύτερα αποτελέσματα; Κανένα...» πρόσθεσε και τόνισε πως κάθε διαπραγμάτευση κρίνεται από το τελικό αποτέλεσμα και δεν αξιολογείται από το αν είναι ή όχι σκληρή.

Άμεση απάντηση από την Όλγα Γεροβασίλη:

«Η Νέα Δημοκρατία, που έχει καλέσει επανειλημμένα την Κυβέρνηση να υπογράψει λευκά χαρτιά στους δανειστές, σήμερα την εγκαλεί ότι "καλλιεργεί τον μύθο της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης". Από την πλευρά μας θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή για το ασφαλιστικό (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, συμψηφισμός οφειλών στον ΟΓΑ με τις αγροτικές επιδοτήσεις, μειώσεις μισθών), μόνο γραμμή για σκληρή διαπραγμάτευση δεν θα μπορούσαν να αποτελούν».

Σχετικές ειδήσεις