ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τρικυμία» στην κυβέρνηση με την υπόθεση Σφακιανάκη

«Τρικυμία» στην κυβέρνηση με την υπόθεση Σφακιανάκη

Όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 15:30 σήμερα, Πέμπτη (18/02/2016) το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ενέκρινε τελικά την ένσταση που είχε υποβάλει νωρίτερα ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης κατά της μετακίνησής του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μετά και την εξέλιξη αυτή, ο κ. Σφακιανάκης παραμένει στη θέση του.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΤΟΣΚΑΣ - ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΡΙΩΔΕΙΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ

Εξάλλου, στην θέση του πρoϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., τοποθετήθηκε ο ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο οποίος μέχρι σήμερα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, επικράτησε ένα απίστευτο μπλέξιμο γύρω από το ζήτημα της αντικατάστασης του κ. Σφακιανάκη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Νίκου Τόσκα από τη Βουλή που τον αποκαλούσε «δημοσιοσχεσίτη», φαίνεται πως τα πράγματα άρχισαν να λαμβάνουν πλέον άλλη τροπή, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να βρίσκεται πολιτικά εκτεθειμένος.

Αναλυτικότερα, ο Μανώλης Σφακιανάκης υπέβαλε προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ).

Ακολούθησε ένα θρίλερ, αφού λίγο μετά τις 13:30 κυβερνητικές πηγές διέψευδαν από τις Βρυξέλλες ότι μπορεί να υπάρξει ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη θέση του στη ΔΗΕ.

Εν συνεχεία, όμως, στις 14:00, υπήρξε σήμα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, βάσει του οποίου ανακλήθηκε η μετάθεση του Μ. Σφακιανάκη.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε εκνευρισμένος με τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση του Μανώλη Σφακιανάκη.

Σάλος από τη δήλωση του Τόσκα

Με μια άκρως προκλητική δήλωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσπάθησε σήμερα, Πέμπτη (18/02/2016) να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αναφορικά με την αντικατάσταση του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «δημοσιοσχεσίτη».

«Η αντίληψη της ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της αστυνομίας έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες και όχι με τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα Μέσα Ενημέρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Τόσκας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη.

Μάλιστα, επιτέθηκε εναντίον της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι «δεν μπορεί να ξεχάσει την ιδιοκτησιακή αντίληψη που είχε πάντα σε ό,τι αφορά τα Σώματα Ασφαλείας», ενώ τόνισε ότι «τα ίδια τα υπηρεσιακά συμβούλια εξεπλάγησαν όταν η ηγεσία του υπουργείου τούς είπε να κρίνουν κατά συνείδηση». Παράλληλα, προσέθεσε ότι «οι κρίσεις έγιναν με εξορθολογισμό, δικαιοσύνη και απόλυτη διαφάνεια».

«Δεν έχει καταλάβει η ΝΔ ότι έχει παρέλθει η ιδιοκτησιακή αντίληψη στα Σώματα Ασφαλείας. Εσείς συγκαλύπτατε την αδιαφάνεια, εμείς προσπαθούμε να τη βάλουμε στο προσκήνιο. Εμείς ξεκινάμε την δημιουργία αντικειμενικών κριτηρίων για τα Σώματα Ασφαλείας. Επιδίωξη μας είναι να λειτουργούν χωρίς στεγανά και με διαφάνεια», επισήμανε ο κ. Τόσκας.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κυριαζίδης χαρακτήρισε την αντικατάσταση του κ. Σφακιανάκη «ακατάληπτο ανοσιούργημα» και πρόσθεσε: «Με αγωνία προσπαθούσε να στήσει ένα σύστημα. Εσείς τον κρίνατε ως ακατάλληλο και περισσότερο δημοσιοσχεσίτη, η καθαίρεση του έγινε πριν λήξει η θητεία του τον Απρίλιο».

«Αν θέλετε να αποστρατεύσετε όλους τους ικανούς και λειτουργικούς αστυνομικούς να κάνετε προκήρυξη. Να προσλάβετε έτσι ανθρώπους από τα Εξάρχεια που γνωρίζουν καλύτερα το αντικείμενο. Αυτό όμως η ελληνική κοινωνία δεν το αποδέχεται», απάντησε από την πλευρά του ο Δ. Κυριαζίδης στα λεγόμενα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικές ειδήσεις