ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση στο προσφυγικό

Γεννηματά: Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση στο προσφυγικό

«Δεν εμπιστεύομαι ότι αυτή η κυβέρνηση πλέον μπορεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό εδώ που έχει φέρει τα πράγματα». Αυτό δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (22/02/2016) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως αύριο το πρωί στις 11:00 επισκέπτεται για το θέμα αυτό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Το ζήτημα είναι εάν εμείς τους δίνουμε άλλοθι λόγω των καθυστερήσεων, της αδράνειας, της ολιγωρίας, των λαθών όλους αυτούς τους μήνες που είχε η κυβέρνηση, αν εμείς τους δίνουμε άλλοθι να φορτώσουν στην πλάτη μας όλο αυτό το πρόβλημα. Και αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Διότι εάν ήταν συνεπής όλο αυτό το διάστημα και είχαν αποφευχθεί όλα αυτά τα λάθη από την αρχή του 2015, όταν εμείς τα λέγαμε στη Βουλή και δεν μας άκουγε κανένας, θα είχε τότε τη δυνατότητα ο πρωθυπουργός να πάει στη Σύνοδο και να απαιτήσει στα συμπεράσματα γραπτές εγγυήσεις και δεσμεύσεις από τους εταίρους μας», υπογράμμισε η Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Real FM».

«Η λύση για τη χώρα είναι μια κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, εφόσον αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί θα πρέπει να μας πει τι μπορεί επιτέλους να κάνει, εάν μπορεί να επιλύσει τα ζητήματα, εάν μπορεί να αποτρέψει μια εθνική καταστροφή. Αν δεν μπορεί, θα πρέπει αυτή η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή εθνικής σωτηρίας χωρίς τα δυο πρώτα κόμματα, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ», ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εισόδου του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Μπορεί να ζητάει ό,τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να διαρρέει ό,τι νομίζει... Εγώ σας λέω ξεκάθαρα και το επαναλαμβάνω από πριν από τις εκλογές, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μπει σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν θα είναι τα δυο πρώτα κόμματα», τόνισε η Φ. Γεννηματά.

Τέλος, δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία ανασύνταξης της Κεντροαριστεράς, λέγοντας ότι «οι συνθήκες στη χώρα είναι τέτοιες που πια είναι εθνική ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός κεντροαριστερός πόλος εξουσίας. Γι' αυτό είμαι αισιόδοξη. Και η χθεσινή συνάντηση των στελεχών της περιφέρειας Αττικής, έστειλε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικές ειδήσεις