ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καίει» Σαμαρά ο Μπόργιανς: Του προσφέραμε συνεργασία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και αδιαφόρησε

«Καίει» Σαμαρά ο Μπόργιανς: Του προσφέραμε συνεργασία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και αδιαφόρησε

Σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον της κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ - Μπόργιανς, τονίζοντας ότι ο ίδιος το 2012 είχε προσφερθεί να παράσχει συνεργασία σε υποθέσεις φορολογικών ελέγχων, αλλά δεν υπήρξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον.

«Προσέφερα συνεργασία και σε θέματα φορολογικών ελέγχων ήδη το 2012 στην τότε ελληνική κυβέρνηση (του Αντώνη Σαμαρά), αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Εναπόκειται, άλλωστε, στην εκάστοτε κυβέρνηση να αποδεχθεί μια τέτοια συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόργιανς, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος διευκρίνισε, μάλιστα, ότι την προσφορά συνεργασίας την είχε κάνει το 2012 στον Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία, αλλά και στον γενικό πρόξενο του Ντίσελντορφ, «αλλά μετά την ενημέρωση της Αθήνας δεν επανήλθαν και δεν υπήρξε καμιά θετική απάντηση».

Στο ερώτημα αν είχε αποκομίσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, ο κ. Μπόργιανς απαντά καταφατικά: «Ναι μπορεί κανείς ασφαλώς να έχει αυτήν την εντύπωση, αν δει τι έχει γίνει μέχρι τώρα για την επεξεργασία των δεδομένων, το γεγονός ότι έδρασε αμέσως, το ότι καταλήξαμε σε μια συμφωνία συνεργασίας, την οποία υπογράψαμε», ενώ για τη συνεργασία του με τους κ.κ. Αλεξιάδη και Παπαγγελόπουλο λέει χαρακτηριστικά: «Συνεπέστερη δεν νομίζω πως μπορεί κανείς να φανταστεί τη συνεργασία μας».

Για τη λίστα την οποία παρέδωσε ο κ. Μπόργιανς στην κυβέρνηση Τσίπρα εκφράζει την ελπίδα ότι θα έχει καλύτερη τύχη από τη λίστα Λαγκάρντ: «Έχω την εντύπωση μετά από όσα βλέπω ότι θα πετύχει», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπόργιανς.

Σχετικές ειδήσεις