ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Επαφές Μητσοτάκη με τον πρέσβη της Τουρκίας για το προσφυγικό

ΝΔ: Επαφές Μητσοτάκη με τον πρέσβη της Τουρκίας για το προσφυγικό

Συνάντηση με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς θα έχει σήμερα, Τετάρτη (24/02/2016) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή, με φόντο τις κρίσιμες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει εκ νέου από τον πρέσβη της Άγκυρας την τήρηση των συμφωνηθέντων από την τουρκική πλευρά, τόσο για την επαναπροώθηση όσων διασώζονται από τα νατοϊκά πλοία, όσο και για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών και τη μετεγκατάσταση απευθείας από τα τουρκικά παράλια στις χώρες της Ευρώπης.

Πηγές από τη «γαλάζια» παράταξη ανέφεραν, πάντως, πως ο κ. Μητσοτάκης θα εντείνει κατά το προσεχές διάστημα τις διεθνείς επαφές του για το προσφυγικό.

Χθες, Τρίτη, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στη Συγγρού, στη οποία μετείχαν, πέραν του κ. Μητσοτάκη, όλοι οι συντονιστές των τομέων του κοινοβουλευτικού έργου και οι δύο αντιπρόεδροι, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σενάρια και τα δεδομένα για την κατάσταση που διαμορφώνεται από το κλείσιμο των συνόρων προς βορρά και την εμπλοκή με τις περιπολίες του ΝΑΤΟ.

Σε σύσκεψη του γαλάζιου επιτελείου στη Συγγρού την Τρίτη, στην οποία μετείχαν όλοι οι συντονιστές των τομέων του κοινοβουλευτικού έργου και οι δύο αντιπρόεδροι, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σενάρια και τα δεδομένα για την κατάσταση που διαμορφώνεται από το κλείσιμο των συνόρων προς βορρά και την εμπλοκή με τις περιπολίες του ΝΑΤΟ.

Σχετικές ειδήσεις