ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση - Σλοβάκος πρωθυπουργός: Τσίπρα όλη η Ελλάδα θα γίνει hotspot!

Πρόκληση - Σλοβάκος πρωθυπουργός: Τσίπρα όλη η Ελλάδα θα γίνει hotspot!

Την ευρωπαϊκή… αλληλεγγύη που διακατέχει αρκετούς από τους εταίρους μας, έδειξε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος σε συνέντευξή του σε μεγάλη εφημερίδα της χώρας του, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι πρέπει η Ελλάδα να θυσιαστεί στο προσφυγικό, για το καλό της ΕΕ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ; ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΛΟΒΑΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στο μπλοκ που έχουν συστήσει κι άλλες χώρες δηλαδή η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και σε κάποιο βαθμό η Αυστρία με ρητορική κατά της Ελλάδας και με άρνηση να δεχτούν ποσόστωση για τους πρόσφυγες, «προειδοποίησε» τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντάς του πως αν δεν κάνει κάτι «θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Στο κείμενο που συνοδεύει τη συνέντευξη, στην εφημερίδα Hospodarske Novin, αναφέρεται ότι «Η Ελλάδα μπορεί να σπάσει το "σβέρκο" της με την προσφυγική κρίση».

Ο κ. Φίτσο μάλιστα σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου πραγματοποίησε επίσκεψη στη Γευγελή στα Σκόπια, όπου υπάρχουν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή εισόδου προσφύγων στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη, ο κ. Φίτσο είχε προβεί και σε άλλο ανθελληνικό «κρεσέντο» λέγοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της και εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε έξοδο της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Σχετικές ειδήσεις