ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Τα αιτήματα για οικουμενική δημιουργούν αποσταθεροποίηση

Φίλης: Τα αιτήματα για οικουμενική δημιουργούν αποσταθεροποίηση

«Το αίτημα για οικουμενική κυβέρνηση διευκολύνει σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης, που υπονομεύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι των θεσμών», υπογράμμισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τόνισε πως αποτελεί «τέχνασμα συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων για την εξουδετέρωση της απειλής που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους».

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και συμμαχιών με το ΠΑΣΟΚ όσο το κόμμα και κορυφαία στελέχη του «λειτουργούν συμπληρωματικά προς τη ΝΔ και διαγκωνίζονται στην εκπροσώπηση του σοσιαλφιλελευθερισμού».

Ο Νίκος Φίλης χαρακτηρίζει ως «πανεθνικό στόχο» την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οποία όπως τονίζει, απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Τέλος ο υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει ως πολιτικό εκβιασμό προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό το δημοσίευμα του Βήματος για τη συνάντηση Τσίπρα - Ψυχάρη τονίζοντας ότι «ο ΔΟΛ έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις σαν μια "καλοταϊσμένη γάτα Ιμαλαΐων", ενώ διαμηνύει ότι «η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται με μεγαλοεκδότες, δεν χαρίζεται, δεν εκβιάζεται από τα συμφέροντα όσο μεγάλα κι' αν είναι, όσο ισχυρά κι αν φαντασιώνονται πως είναι».

Σχετικές ειδήσεις