ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Ελλάδα θα περάσει δύσκολες ώρες

Ντόρα Μπακογιάννη: Η Ελλάδα θα περάσει δύσκολες ώρες

«Η χώρα θα περάσει δύσκολες ώρες. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι απαιτείται συντονισμός, σοβαρότητα και κυρίως αποτελεσματικότητα για το προσφυγικό», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να πορευόμαστε είτε αρνούμενοι την πραγματικότητα, είτε παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια και να μην έχουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης διαχείρισης ενός εθνικού προβλήματος», συνέχισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, «σε αυτό είμαι ξεκάθαρη». «Θα δώσουμε τη μάχη στο εξωτερικό για να πείσουμε τους εταίρους, οφείλουμε όμως ταυτόχρονα να προστατεύσουμε και τον ελληνικό λαό».

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε πως, «Όφειλε η κυβέρνηση, αφού ήξερε ότι θα φτάναμε σε κλείσιμο συνόρων, γεγονός που προκύπτει από δηλώσεις πολλών υπουργών, να είχε κινητοποιήσει το σύνολο του μηχανισμού για την προετοιμασία δομών φιλοξενίας που να είναι στοιχειωδώς ανθρώπινες».

Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι «η σημερινή ηγεσία του Υπεξ είναι ανύπαρκτη. Που ήταν ο κ. Κοτζιάς όταν συμφωνήθηκε η επιχείρηση του ΝΑΤΟ; που ήταν όλους αυτούς τους μήνες, που όπως μας είπε γνώριζε ότι θα κλείσουν τα σύνορα. Χρειαζόμαστε μια δυναμική εξωτερική πολιτική που θα ενημερώνει για τα δίκαια αιτήματα μας όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αντί λοιπόν ο κ. Κοτζιάς να διαχωρίζει την θέση του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και να προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του οφείλει να τις αναλάβει και να δραστηριοποιηθεί έστω και την ύστατη ώρα ως Έλληνας υπ. Εξωτερικών.»

Σχετικές ειδήσεις