ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση Φώφης σε Θεοδωράκη και Γ. Παπανδρέου για τη συγκρότηση του νέου πόλου εξουσίας

Πρόσκληση Φώφης σε Θεοδωράκη και Γ. Παπανδρέου για τη συγκρότηση του νέου πόλου εξουσίας

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου, επιδιώκει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Αυτό τονίζεται σε επιστολές που απέστειλε πριν από λίγη ώρα η αναλαμβάνουσα την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής Αριστεράς και της πολιτικής Οικολογίας.

Η Φώφη Γεννηματά, μεταξύ άλλων αφού εξηγεί την πρωτοβουλία που έχει ήδη πάρει, προσκαλεί τους Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Παπανδρέου να συνδράμουν, ώστε χωρίς καπελώματα και προαπαιτούμενα να συγκροτηθεί η προοδευτική συμμαχία ως νέος πόλος εξουσίας

Συγκεκριμένα στις επιστολές της αναφέρει: «Γνωρίζω ότι και εσείς συμφωνείτε με την ανάγκη και έχετε εκφράσει την βούληση για την ενότητα του προοδευτικού χώρου.

»Γνωρίζω επίσης καλά ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και ότι σε μια τέτοια προσπάθεια απαιτείται να προστατεύσουμε τις ειλικρινείς προθέσεις τερματίζοντας οριστικά μια εποχή καχυποψίας.

»Εμείς κάναμε το πρώτο βήμα με την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ– ΔΗΜΑΡ- Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου που έτυχε σημαντικής ανταπόκρισης και δημιούργησε θετική δυναμική στην κοινωνία.

»Πιστεύω ότι είναι η στιγμή να κάνουμε το επόμενο βήμα.

»Χωρίς αλαζονεία, καπελώματα, μηχανισμούς, μικρομεγαλισμούς αλλά με αλληλοσεβασμό, προστατεύοντας την ειλικρίνεια των προθέσεων όλων.

»Να ξεκινήσουμε μαζί μια βαθιά πολιτική διαδικασία στην οποία θα προτάξουμε πρώτα και κυρίαρχα τις προοδευτικές θέσεις και αξίες που μας ενώνουν.

»Γιατί οι πολίτες περιμένουν πρώτα τα πολιτικά προτάγματα.

»Ο χώρος δεν έχει ανάγκη συγκολλήσεις στελεχών ή μηχανισμών.

»Έχει ανάγκη ένα πολιτικό big bang ελπίδας στη βάση που θα προκαλέσει ξανά το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας.

»Είναι πιστεύω ώρα να προχωρήσουμε με την ισότιμη συμμετοχή όλων των κομμάτων, και συλλογικοτήτων του Δημοκρατικού Προοδευτικού χώρου, σε ένα πολιτικό-προγραμματικό διάλογο, που θα οδηγεί στην διατύπωση κοινών θέσεων για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας.

»Ο ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος θα πρέπει να δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο στους προοδευτικούς πολίτες σε όλη τη χώρα, σε αντιδιαστολή με ελιτίστικες λογικές και «αυθεντίες» που εξαντλούνται σε συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες ερήμην της κοινωνίας.

»Είναι αναγκαίο λοιπόν να προχωρήσουμε στην συγκρότηση επιτροπής, με αντιπροσώπευση όλων των κομμάτων και συλλογικοτήτων που θα οργανώσει αυτόν τον πολιτικό διάλογο».