ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι σε κίνδυνο

Αβραμόπουλος: Η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι σε κίνδυνο

Την ανάγκη να νιώσουν ξανά οι Ευρωπαίοι το αίσθημα της ασφάλειας τόνισε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών δικαιοσύνης και εσωτερικών της ΕΕ, που συνέρχεται σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Αυτή είναι η στιγμή να περάσουμε από τα λόγια στα έργα. Η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών μας είναι σε κίνδυνo», σημείωσε.

«Αυτό είναι που έχουμε να κάνουμε σήμερα και ελπίζω ότι το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης να ανοίξει την πόρτα, να ανοίξει το δρόμο για περισσότερη και βαθύτερη συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων», είπε ο επίτροπος επαναλαμβάνοντας την χθεσινή ισχυρή του έκκληση για συνεργασία.

Σημείωσε μάλιστα ποιες οι εκκρεμείς αποφάσεις των 28 για την τρομοκρατία, μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί: «αυτή είναι η στιγμή για την προώθηση και την εμβάθυνση της εμπιστοσύνης μεταξύ όλων μας , μεταξύ των κρατών μελών».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε την κρισιμότητας επισημαίνοντας πως πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Είναι μια στιγμή της ευθύνης . Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» ανέφερε ο επίτροπος και κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι οι πολίτες μας φοβούνται. Πρέπει να τους δώσουμε πίσω την αίσθηση της ασφάλειας και της προστασίας. Η ασφάλεια είναι μια θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών που πρέπει να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις