ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην… υγειά των φοροφυγάδων: Μηδαμινά τα έσοδα από λίστα Λαγκάρντ και εγκληματικές ενέργειες!

Στην… υγειά των φοροφυγάδων: Μηδαμινά τα έσοδα από λίστα Λαγκάρντ και εγκληματικές ενέργειες!

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πήγε περίπατο! Πενιχρά έως μηδαμινά τα έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ και τις εγκληματικές ενέργειες κατά του Ελληνικού Δημοσίου!

Από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ έχουν συγκεντρωθεί μόλις 80 εκατομμύρια ευρώ και από τις εγκληματικές ενέργειες κατά του Ελληνικού Δημοσίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 4 εκατομμύρια όλα κι όλα!

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης μετά από ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Σταϊκούρα, τα έσοδα του 2015 από προϊόντα εγκληματικών ενεργειών κατά του Ελληνικού Δημοσίου μόλις που ανήλθαν στα 4.003.914,93 ευρώ!!!

Τα αντίστοιχα έσοδα για το 2014, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία Χουλιαράκη, ήταν 26.809.826,71 ευρώ!

Λίστα Λαγκάρντ ή αλλιώς… το απόλυτο χάος!

Φρούδες οι… ελπίδες της κυβέρνησης ότι θα εισπράξει ζεστό χρήμα από το "κυνήγι" όσων βρίσκονται στην περίφημη και πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από τη λίστα των συνολικά 2.062 φυσικών και νομικών προσώπων, έχουν ταυτοποιηθεί τα 1.727 φυσικά πρόσωπα.

Οι εκτιμήσεις για τα προσδοκώμενα έσοδα ξεπερνούσαν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Πόσα έχουν εισπραχθεί; Περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Ενδεικτική του «θολωμένου» κλίματος στο υπουργείο Οικονομικών είναι και μία δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη τον Νοέμβριο του 2015, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός ξεκαθάριζε – προσγειώνοντας «ανώμαλα» είναι η αλήθεια τις μεγάλες προσδοκίες – ότι τα βεβαιωμένα έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ φτάνουν τα 120 εκατ., ευρώ.

Σε εκείνη την δήλωσή του, ο Τρύφων Αλεξιάδης συμπλήρωνε και κάτι άλλο: «Δεν θα ελεγχθούν 2.062 ονόματα, αλλά αυτά που έχουν ελεγκτικό ενδιαφέρον. Νομίζω είναι 1.600, αν δεν με απατά η μνήμη μου».

Προχειρότητα, ερασιτεχνισμός, εκ του σύνεγγυς αδυναμία από την πλευρά της κυβέρνησης να ελέγξει τους «μεγαλοκαρχαρίες» και να εισπράξει τα οφειλόμενα ή απλά άρνηση να χτυπήσει την διαφθορά και την διαπλοκή που δυστυχώς συνεχίζουν να απομυζούν τα ταμεία του Κράτους;

Αρκεί να αναφέρουμε ότι τα 80 εκατομμύρια που μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν εισπραχθεί, αφορούν σε μόλις 170 άτομα από τα συνολικά 1.727 φυσικά πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί!

Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όσοι έχουν περάσει μέχρι στιγμής από το… ταμείο, δεν το έκαναν έτσι απλά καθώς γλίτωσαν πάνω από δέκα εκατ., ευρώ από πρόστιμα και προσαυξήσεις κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμους 4321/2015…

Κατά τα υπόλοιπα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει το ανελέητο φορκυνηγητό οδηγώντας στην εξαθλίωση όλο και περισσότερα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας!

Στην... υγειά μας!

Σχετικές ειδήσεις