ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το προσφυγικό

Βίτσας: Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το προσφυγικό

Σήμερα Τετάρτη (30/03/2016) αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στην εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Με βάση τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο, ο επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, η συζήτηση του νομοσχεδίου δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στη Βουλή αύριο Πέμπτη (31/03/2016).

Κατά τον Δημήτρη Βίτσα, αυτήν την στιγμή υπάρχουν 6.000 κενές θέσεις σε δομές φιλοξενίας στις οποίες μπορούν να μεταφερθούν πρόσφυγες από τον Πειραιά και την Ειδομένη. Στη χώρα βρίσκονται σήμερα περί τους 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες και υπάρχουν 30 χώροι φιλοξενίας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, μέχρι την Κυριακή (03/04/2016) ολοκληρώνεται και ο χώρος στο Σκαραμαγκά.

«Τις επόμενες 10 με 12 μέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του σχεδίου, ώστε να περάσουμε στη β΄ φάση που θα γίνει η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και συγχρόνως θα αρχίσει η μετεγκατάσταση από την Τουρκία κατευθείαν στην Ευρώπη. Για όσους παραμείνουν να γίνουν ακόμη καλύτερες οι δομές, όπως στο Ελληνικό, ακόμη και με οικίσκους», δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Σχετικές ειδήσεις