ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Ξεκάθαρη η υπεροχή Τσίπρα έναντι του Μητσοτάκη χθες στη Βουλή

Μαξίμου: Ξεκάθαρη η υπεροχή Τσίπρα έναντι του Μητσοτάκη χθες στη Βουλή

Για «ξεκάθαρη προγραμματική, ιδεολογική και πολιτική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σήμερα και εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού, αποτιμώντας τη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Εξηγώντας αυτήν τη θέση τους, οι κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε να αδυνατεί να προχωρήσει στην απεμπλοκή της ΝΔ από το «ακροδεξιό σύστημα Σαμαρά», «να καλύπτει πλήρως τη νομοθετική χειραγώγηση που επεδίωξε η κυβέρνηση Σαμαρά στον χώρο της Δικαιοσύνης» αλλά και «να καλύπτει το κύκλωμα των εκβιαστών που εμφανίζεται να έχει σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΝΔ απέδειξε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να τελεί υπό την ομηρεία του συστήματος διαπλοκής». Ακόμη, σημειώνουν ότι «το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές αποτελεί επιδίωξη των συμφερόντων διαπλοκής που φοβάται τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο». Προσθέτουν, δε, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκλογές, ενώ δεν παρουσίασε καμία πρόταση για κρίσιμα ζητήματα, όπως το ζήτημα της οικονομίας, της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που ήταν και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης.

Συνοψίζοντας τις εκτιμήσεις τους για τη συζήτηση στη Βουλή, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι «εξαιτίας της απουσίας προγραμματικών και πολιτικών θέσεων, ο κ. Μητσοτάκης κατέφυγε σε επικοινωνιακά τρικ, με αποτέλεσμα να καταφανεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε δυσχερή πολιτική και ιδεολογική θέση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Μητσοτάκης σε μειονεκτική θέση έναντι του Αλέξη Τσίπρα».