ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Ο μπαμπάς Μητσοτάκης είναι ο χειρότερος σύμβουλος του γιου του - Θα τον καταστρέψει

Λεβέντης: Ο μπαμπάς Μητσοτάκης είναι ο χειρότερος σύμβουλος του γιου του - Θα τον καταστρέψει

«Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν θέλουν εκλογές. Θέλουν να καταρρεύσει κι άλλο η κυβέρνηση. Μπορεί να το έλεγαν τα χείλη, αλλά δεν το πίστευε το μυαλό τους», δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (01/04/2016) ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως τον «χειρότερο σύμβουλο» του γιου του.

«Είναι παλαιοκομματικός, παρότι είναι νέο παιδί», υποστήριξε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM». Αναφερόμενος δε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι η ΝΔ στην πραγματικότητα επιδιώκει να παγιωθεί μια διαφορά της τάξης των 10 ποσοστιαίων μονάδων και τότε πραγματικά να ζητήσει εκλογές.

«Ο μπαμπάς Μητσοτάκης είναι ο χειρότερος σύμβουλος του γιου θα τον καταστρέψει», σημείωσε και επισήμανε ότι εκτός από τον επίτιμο πρόεδρο υπάρχουν και άλλοι «πέντε έξι βαρόνοι της ΝΔ» που συμβουλεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται συναίνεση και όχι εκλογές.

Στο μεταξύ, σε ερώτηση αν στις συζητήσεις μεταξύ της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη θα συμμετάσχει και η Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι «το κόμμα του δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι, λέγοντας ότι πιθανή συνεργασία θα αποτελούσε προδοσία για τους ψηφοφόρους του».

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ένωση Κεντρώων να συνεργαστεί με κανέναν», είπε και κατηγόρησε προσωπικά την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη.

Για τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι η επιστροφή του στην πολιτική είναι «καμμένο χαρτί» και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «ανήκει στο παλιό ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων και των ρουσφετιών».

Εξάλλου, χαρακτήρισε «καλό παιδί, αλλά πολιτικά άπειρο» τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ήταν λάθος η πρωτουλία του για απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία, τον περασμένο μήνα στη Σμύρνη, ενώ αποκάλυψε ότι από τους υπουργούς εκτιμά τους κυρίους Μάρδα και Φλαμπουράρη.

Καταλήγοντας, ο κ. Λεβέντης δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να ονομαστούν τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» και τόνισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει σε κάτι τέτοιο, αν το γειτονικό κράτος δεν εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές του βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις