ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Η λογική μου δεν είναι να ενωθούμε ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, μήπως και αισθανθούμε πιο ασφαλείς

Θεοδωράκης: Η λογική μου δεν είναι να ενωθούμε ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, μήπως και αισθανθούμε πιο ασφαλείς

«Είπα στην κυρία Γεννηματά είναι ότι είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε έναν διάλογο για τα προβλήματα που έχει η χώρα, να δούμε αν οι λύσεις που προτείνουμε -εμείς και αυτοί- πρώτον συγγενεύουν, και αν αυτές οι λύσεις δελεάζουν και άλλο κόσμο», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΒΗΜΑ FM), την επομένη της συμφωνίας του με τη Φώφη Γεννηματά να αναζητήσουν κοινά σημεία σύμπραξης και συνεργασίας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προσέθεσε πως «αν αυτός ο κόσμος είναι πολύς, θα έρθει, θα μπει σ΄ αυτή την κουβέντα και θα υποχρεώσει και εμάς, ως μειοψηφία πια, να ακολουθήσουμε τις επιλογές του. Αυτή είναι η λογική μου. Η λογική μου δεν είναι να ενωθούμε, το ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι, μήπως και αισθανθούμε πιο ασφαλείς».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι η συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν μια ευκαιρία να λυθούν παρεξηγήσεις που προφανώς υπάρχουν. «Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν διατίθεται για να ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε σε σχήματα του παρελθόντος. Αυτό που μας ενδιαφέρει, όμως, είναι να δούμε πόσος κόσμος στην κοινωνία αναζητά κάτι μεγάλο, έξω από εμάς και έξω από τα υπάρχοντα σχήματα», επανέλαβε και για να είναι επιτυχημένο το εγχείρημα ήταν σαφής: «Εγώ θέλω να αποδειχτεί ότι αυτή η συζήτηση για το νέο και το μεγάλο συγκινεί ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Το ότι συγκινεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή τους βουλευτές του Ποταμιού καλό είναι, αλλά δεν είναι επαρκής λόγος για να γίνει κάτι μεγάλο».

«Χρειαζόμαστε μία μεγάλη δύναμη προοδευτικής λογικής, αυτό όμως πρέπει να φανεί και στην κοινωνία», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις