ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Τσίπρα: Ετοιμαστείτε για πρόωρες εκλογές!

«Βόμβα» Τσίπρα: Ετοιμαστείτε για πρόωρες εκλογές!

Δραματική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κόντρα μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ για τις αποκαλύψεις Wikileaks έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πλέον έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω μιας σκληρής διαπραγμάτευσης, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα βγει χαμένος, και μάλιστα πολύ!

Τόσο στο επίπεδο των περικοπών στις συντάξεις, όσο και στα επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα, οι αποφάσεις θα είναι επώδυνες και θα έχουν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση.

Αν στην παραπάνω εξίσωση προσθέσει κανείς και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος να έχουν καταβαραθρωθεί και τους ΑΝΕΛ να μένουν εκτός Βουλής, αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολλές επιλογές.

Η πρώτη είναι να περιμένει να κλείσει η αξιολόγηση, να ψηφιστούν τα νέα επώδυνα μέτρα και να προσχωρήσει σε ανασχηματισμό, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η δεύτερη επιλογή ονομάζεται «αιφνιδιασμός και πρόωρες εκλογές». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει παροτρύνει στενούς συνεργάτες του να βρίσκονται σε ετοιμότητα για στήσιμο καλπών, αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ίσως έτσι να εξηγείται κι η άκρως επιθετική ρητορική του πρωθυπουργού, τόσο απέναντι στο ΔΝΤ όσο και απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Οι παραπάνω σκέψεις του κ. Τσίπρα έχουν φτάσει και στα... αυτιά του επιτελείου της Συγγρού και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις, ζήτησε πρώτος εκλογές την περασμένη εβδομάδα.

Διαρροές ή προαναγγελία εξελίξεων;

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν πολλά για το μέλλον της κυβέρνησης και της χώρας...

Σχετικές ειδήσεις