ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος: Είναι αστείο να βλέπουν προσχωρήσεις από την Νεολαία του ΧΡΙ.Κ.Ε.

Νίκος Νικολόπουλος: Είναι αστείο να βλέπουν προσχωρήσεις από την Νεολαία του ΧΡΙ.Κ.Ε.

«Εκτός από τους 1.200.000 νεοδημοκράτες που «γύρισαν την πλάτη τους» στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην «μεταλλαγμένη» σε μνημονιακή κεντροδεξιά, συνεχίζουν να αποχωρούν ή και να αδιαφορούν ακόμα περισσότεροι μετά την εκλογή του ακραίου λαϊκιστή άξιου εκπροσώπου του Νεοφιλελευθερισμού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απόδειξη η ισχνή προσέλευση στις προχθεσινές εσωκομματικές εκλογές. Περίπου 126.000 ψήφισαν, όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι της Συγγρού…

Ακόμα και αν είναι αλήθεια- που ίσως και να μην είναι- αρκεί κανείς να θυμηθεί ότι μόλις πριν 3 μήνες 400.000 πήγαν στις εσωκομματικές κάλπες (10 Ιανουαρίου 2016).

Αποχώρησαν 274.000… ..την ώρα που οι δήθεν δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα 8% . Γυρίζοντας την «πλάτη» σε αυτούς που αποχώρησαν, ο νέος πρόεδρος δηλώνει «ευχαριστημένος»!!!!

Είναι τουλάχιστον αστείο λοιπόν να βλέπουν προσχωρήσεις από την Χριστιανοδημοκρατική νεολαία, όπως φιλικά τους sites έγραφαν χθες.

Η ανακοίνωση της Προέδρου της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας όμως δεν αφήνει κανένα περιθώριο, για αυτό και σας την κοινοποιώ».

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

«Αντιπαρήλθα τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς παλαιότερης ανάρτησης αλλά δεν δικαιούμαι να πράξω το ίδιο για το σημερινό «ρεπορτάζ» που δημοσιεύεται στο δημοσιογραφικό site «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», με τίτλο «Μέλος της ΟΝΝΕΔ Βύρωνα η Πρόεδρος της Νεολαίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος».

Δεν έκρυψα ποτέ την ιδεολογική μου τοποθέτηση αλλά και την πολιτική μου καταγωγή.

Θεωρώ πως ήταν τιμή για μένα να υπηρετήσω με πίστη, πάθος και ανιδιοτέλεια τα ιδανικά της γαλάζιας γενιάς μέσα από τις οργανωτικές τάξεις της ΟΝΝΕΔ μέχρι που «αυτοεπιστρατεύθηκα ιδεολογικοπολιτικά» στην Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία Ελλάδος, όπου αφού «έκανα την θητεία μου» ως Γραμματέας της ΧΡΙ.Ν.Ε. στην συνέχεια εξελέγην στην θέση της Προέδρου της Πολιτικής Επιτροπής.

Αγαπητά «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ας μου επιτρέψετε με την σπάνια ευκαιρία που δώσατε στην Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία, να γράψω λίγες γραμμές και ελάχιστες σκέψεις.

Δεν θέλουμε να ανταλλάξουμε την Ελληνοχριστιανική μας ταυτότητα με μια ξεπλυμένη πολυπολιτισμική που θέλουν να μας επιβάλλουν νεοταξίτες του νεοφιλελευθερισμού και διεθνιστές της Ευρώπης των απάτριδων.

Θέλουμε να ζήσουμε στην Ευρώπη των Πατρίδων ή των Εθνών όπως οραματιζόταν ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, και όχι στην Ευρώπη των αγορών, των τραπεζών, των μνημονίων.

Αρνούμαστε και αντιδρούμε στην σχετικοποίηση των παραδοσιακών αξιών και στην απομυθοποίηση αξιών που αφορούν πατριωτικές και Χριστιανικές αξίες. Αντιδρούμε στην διάλυση του θεσμού της οικογένειας και στην απομυθοποίηση του με το σύμφωνο συμβίωσης Αντιδρούμε σ’ αυτό που όλοι θεωρούν πια δεδομένο δηλαδή στο τέλος του έθνους και της ιστορικής μνήμης των κρατών. Και κυρίως αντιδρούμε στο ηθελημένο τέλος των συνόρων και της εθνικής ταυτότητας όπως και στην καταστροφή της πολιτισμικής μνήμης, μέσα από μια δήθεν "προοδευτική" λογική που ισοπεδώνει τις παραδοσιακές αξίες και ωθεί τους νέους σε κυνικό υλισμό κι αποπνευματικοποίηση της ζωής.

Οι προοδευτικές κατακτήσεις μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν με τις παραδοσιακές αφού άλλωστε δεν αλληλοεχθρεύονται μεταξύ τους. Δυστυχώς το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ψήφο του έχει μετατοπιστεί και θυμίζει όλο και περισσότερο το «άδειο πολιτικό κουστούμι» του Κ. Σημίτη με τις άδεις πολιτικές συνειδήσεις και τους εκσυγχρονισμούς που οδήγησαν στην διάλυση του κοινωνικού κράτους και στην εγκαθίδρυση της διαπλοκής.

Οι Χριστιανοδημοκράτες νέες και νέοι διαπιστώνουμε πως οι παλιοί και οι νέοι συνοδοιπόροι μας αφού μας καλλιέργησαν προσδοκίες για έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, τώρα με «τυράκι» την μεταρρύθμιση συμβιβάζονται και αδρανοποιούνται.

Στις τραγικές αγωνίες των νέων δεν δίνουν καμία πειστική απάντηση. Απογοητευμένοι από το χθες και το σήμερα, που δεν μας προσφέρουν μια ελπίδα για το αύριο. Μέσα , στην θολή ατμόσφαιρα και μυρωδιά της «καμένης ζωής», που η εφαρμοσμένη μνημονιακή πολιτική αναδύει. Εμείς οι Χριστιανοδημοκράτες πιστεύουμε πως απαιτείται ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα με όραμα και σχέδιο. Ένα σχέδιο που θα γίνει από εμάς για εμάς και θα αποβλέπει στο δικό μας όφελος.

Θέλουμε να κάνουμε την απογοήτευση δύναμη και την δύναμη όπλο με το οποίο θα πολεμήσουμε για το μέλλον, για τη χώρα, για την ζωή μας.

Δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, μπορούμε όμως να αποφύγουμε λάθη.

Αφήσαμε πίσω αγαπημένους φίλους και συγγενείς για να προχωρήσουμε στη γενναία «υπέρβαση», που δεν θα εκφράζει τις ακροδεξιές, εθνικιστικές, ψυχροπολεμικές και ακραίες νεοφιλελεύθερες λογικές, αλλά που θα στοχεύει στη γεφύρωση των αντιπάλων πολιτικών ρευμάτων του 20ου αιώνα και στην διαμόρφωση ενός νέου, φιλολαϊκού αφηγήματος, που θα συγκρουστεί με τη διαπλοκή και την ολιγαρχία.

Με σταθερά τα ιδανικά και τις αξίες που γαλουχηθήκαμε, θέλουμε να ‘μαστε κι εμείς πρωταγωνιστές, για να μην φοβόμαστε γι’ αυτά που θα γίνουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Το πεδίο μάχης δεν είναι πια τα μαρμαρένια αλώνια. Είναι η πολιτική. Η πολιτική που πρέπει και πάλι όχι μόνο να μιλήσει στη νεολαία, αλλά να κερδίσει και τις καρδιές μας.

Σας ευχαριστώ για την «φιλοξενία»

Χριστίνα Τσίγγα - Πρόεδρος ΧΡΙ.Ν.Ε.»

Σχετικές ειδήσεις