ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η εναλλακτική λύση που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η εναλλακτική λύση που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Βέβαιος, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η εναλλακτική λύση που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση», εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως σε περίπτωση εκλογών το κόμμα του θα τις κερδίσει - Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Μιλώντας στο CNN International από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε επίσης πως η κυβέρνηση έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του λαού, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας, μια κυβέρνηση που θα φέρει πίσω στην Ελλάδα την ανάπτυξη».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ θα προχωρήσει άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ξέρουμε τι χρειάζεται να κάνουμε σήμερα για να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα επενδυτικές ευκαιρίες. Όμως, η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Τις σωστές μεταρρυθμίσεις» δήλωσε, σημειώνοντας πως λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις και όχι η λιτότητα.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις. Αυτή είναι η στρατηγική για να πάει η χώρα μπροστά. Όχι η λιτότητα. Αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τάχθηκε για μια ακόμη φορά κατά της πολιτικής των φοροεπιδρομών τονίζοντας πως η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί, αλλά και πως η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και λιγότερη γραφειοκρατία. «Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για ακόμα περισσότερους φόρους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και να τον συγχαρώ και προσωπικά για το εξαιρετικά πλούσιο έργο το οποίο έχει επιτελέσει», ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

«Πάντα οι συζητήσεις μαζί του είναι εξαιρετικά ευχάριστες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Είναι ένας άνθρωπος με μία έμφυτη και φυσική διάθεση για τη βελτίωση των ζητημάτων όχι μόνο του ποιμνίου του, αλλά και ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως διαβίβασε και πάλι στον αρχιεπίσκοπο ότι ο ίδιος προσωπικά και η Νέα Δημοκρατία θα είναι αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνει στην Αμερική.

Σχετικές ειδήσεις