ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στην Ευρωβουλή: Έξαλλος ο Παπαδημούλης μετά από επίθεση του Βέμπερ

Χαμός στην Ευρωβουλή: Έξαλλος ο Παπαδημούλης μετά από επίθεση του Βέμπερ

Αιχμηρή απάντηση του Έλληνα ευρωβουλευτή στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιτέθηκε στην Ελλάδα

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε σήμερα στην Ολομέλεια του της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο συζήτησης προτεραιότητας με θέμα «Συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης-18ης Μαρτίου 2016 και το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκία».

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο Προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλους.

Στη διάρκεια της Συζήτησης, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, επιτέθηκε στην Ελλάδα και προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεχόμενος κατόπιν κριτική από τους Προέδρους άλλων πολιτικών ομάδων και συγκεκριμένα τον Τζιάνι Πιτέλα (Σοσιαλιστές), την Γκάμπι Τσίμερ (Αριστερά) και τον Φιλίπ Λάμπερτς (Πράσινοι).

Στην παρέμβασή του ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στον κ. Βέμπερ, και άσκησε κριτική στους κ. Τουσκ και Γιούνκερ, λέγοντας τα εξής:

«Κύριε Βέμπερ, σταματήστε επιτέλους να αδικείτε και να προσβάλλετε και την Ελλάδα και την αλήθεια. Ο κ. Ερντογάν φυλακίζει δημοσιογράφους, κλείνει εφημερίδες, δεν εφαρμόζει καν τη συμφωνία, αλλά εσείς τον χαϊδεύετε και κατηγορείτε τον Τσίπρα!

Ο ακροδεξιός κ. Όρμπαν, δεν δέχεται ούτε έναν πρόσφυγα στην Ουγγαρία, αλλά εσείς τον χαϊδεύετε επειδή είναι στην ομάδα σας και φυσικά πάλι... κατηγορείτε τον Τσίπρα! Ίσως να τον βλέπετε και στον ύπνο σας. Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος, με μεγάλη ιστορία και προσφορά, και δεν ανέχεται αυτές τις προσβολές του κάθε κύριου Βέμπερ.

Κύριε Τουσκ και κ. Γιούνκερ, ξέρετε πολύ καλά ότι φορτώσατε την αποτυχία τη δική σας να εφαρμόσετε τις αποφάσεις του Σεπτεμβρίου για αναλογική μετεγκατάσταση, στους ώμους ενός κράτους μέλους, της Ελλάδας, εξωραϊζοντας παράλληλα την Τουρκία.

Η χώρα μου, η Ελλάδα, σηκώνει ένα τεράστιο βάρος, εξαιτίας του πολέμου, της γεωγραφίας, αλλά και της ευρωπαϊκής αποτυχίας. Και ο ελληνικός λαός, χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και αλληλεγγύη και όχι να χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος ή ως σάκος του μποξ».

Νωρίτερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ο κ. Βέμπερ, αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται στην Τουρκία σε ότι αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις δημοκρατικές ελευθερίες, είπε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν θέματα που θεωρούνται παράτυπα και κατά του κράτους Δικαίου - αυτό ισχυρίζονται οι κομμουνιστές και ο κ. Τσίπρας πολλές φορές τα έχει ισχυριστεί. μερικές φορές όμως, όταν η Αριστερά ασκεί κριτική, θα πρέπει να θέτει αυτά τα ερωτήματα και στην Ελλάδα».

Ενώ, δεν παρέλειψε και πάλι να εντάξει στην ομιλία του πολεμική ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα Πρωθυπουργό όταν αναφέρθηκε στην Κύπρο, λέγοντας πως «η Κύπρος είναι ένα παράδειγμα που κατάφερε να περάσει από το μνημόνιο στην ανάπτυξη, με τις σωστές μεταρρυθμίσεις και με την σταθεροποίηση του προϋπολογισμού».

Και ότι «με το παράδειγμά της να λαμβάνεται υπόψη (...) δεν θα πρέπει να πιστεύετε αυτούς που, όπως ο κ Τσίπρας, υπόσχονται πολλά, χωρίς να κάνουν μεταρρυθμίσεις στη χώρα τους. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε μεταρρυθμίσεις και μόνο να ζητάμε χρήματα».

Σχετικές ειδήσεις