Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάκος: Ύψιστη προσβολή να αγνοούνται οι Έλληνες άνεργοι και να ασχολούμαστε με τους «πρόσφυγες»

Newsbomb

«Δεν υπάρχουν «πρόσφυγες». Ήταν μια προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουν τη σημασία των λέξεων γι’ αυτό τις αλλάζουν», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (13/04/2016) ο γ.γ. της Εθνικής Ενότητας Τάκης Μπαλτάκος.

«”Πρόσφυγας” είναι εκείνος του οποίου κινδυνεύει η ζωή από πολεμικές κινήσεις στη χώρα του και αναγκάζεται να μετακινηθεί σε γειτονική χώρα ασφαλή. Τέτοια χώρα είναι η Τουρκία, όταν εισέρχονται εκεί είναι “πρόσφυγες”. Και αναγκάζονται να μείνουν κοντά στη χώρα τους για να επανέλθουν. Οι δικοί μας “πρόσφυγες” λένε ότι θέλουν τις αδούλωτες πατρίδες και αναστενάζουν γι’ αυτό. Όταν ο “πρόσφυγας” μπαίνει στην Τουρκία και το πρόβλημά του είναι πώς θα πάει στη Γερμανία με τα παιδιά του είναι «οικονομικός μετανάστης» και εισέρχεται χωρίς έγγραφα, λαθραία. Δεν είναι σε κίνδυνο και απόγνωση στην Τουρκία αλλά μόνο στη Συρία. Έχουν ίδια κουλτούρα και θρησκεία στην Τουρκία άρα προσφιλές περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Μπαλτάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89.

«Η συνθήκη της Γενεύης δεν προστατεύει τους νέους πρόσφυγες, άντρες ηλικίας 20-25 ετών. Αυτοί να μείνουν στη χώρα τους και να πολεμήσουν για τα συμφέροντα του τόπου τους. Τί λόγο έχουν να πάνε στη Σουηδία; Είναι λιποτάκτες και μπαίνουν στην Τουρκία. Στη Σουηδία γιατί; Γιατί η Ελλάδα να μετατραπεί σε ασύντακτη χώρα; Γιατί να υποστεί η Ελλάδα αυτή την ταπείνωση; Δεν αρκεί το μνημόνιο; Για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν σέβεται τα σύνορά της; Ζούμε την απόλυτη ιδεοληψία», πρόσθεσε.

Στο ενδεχόμενο κάποιοι να τον χαρακτηρίσουν «ξενοφοβικό» ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Και τί έγινε αν με πουν ξενοφοβικό; Είμαι Έλληνας και με νοιάζει ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος. Τώρα αγνοούνται παντελώς οι Έλληνες άνεργοι και άστεγοι και όλη η χώρα ασχολείται με τους λαθρομετανάστες. Είναι υψίστη προσβολή. Γιατί να μην ασχοληθούμε με τους αστέγους και τους Έλληνες ανέργους. Αν κάποιος πει ότι αυτά που λέω δεν είναι αληθή να το πει».

«Ζητάμε θυσίες φορολογικές από τους Έλληνες για να ανορθωθεί το κράτος και δεν σκεφτόμαστε ότι αυτός ο άνθρωπος βλέπει ότι το κράτος δεν υπάρχει και δεν τηρεί τα σύνορά του και του λέμε μετά «πλήρωσε φόρους»... Όταν καταλύεις και αστυνομία και στρατό... τί φόρο θα ζητήσεις μετά; Πρώτα είναι η εκκλησία με 80% αποδοχή, μετά ο στρατός και μετά η αστυνομία με 70% και 60%, τα πολιτικά κόμματα είναι στο 5%», συνέχισε ο κ. Μπαλτάκος, μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «υπάρχει μια περίεργη αντίληψη γιατί ο παππούς τους πήγε κάποτε στη Γυάρο και εκείνοι μισούν τη χώρα μας. «Τη βλέπουν σαν χώρα του πλανήτη και δεν αντιλαμβάνονται ότι έχει σύνορα. Να ελέγχουν οι ΜΚΟ τα σύνορά μας, μόνο η ελληνική κυβέρνηση το έχει κάνει. Αναγκάζονται οι Μαροκινοί και πάνε στην Κων/πολη για να περάσουν στη Λέσβο. Γιατί οι Ισπανοί δεν τους αφήνουν;», αναρωτήθηκε.

Στο ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις στα λεγόμενά του, να του χρεώσουν κάποιοι ότι ο λόγος του θυμίζει «Χρυσή Αυγή», ο κ. Μπαλτάκος είπε χαρακτηριστικά: «Ε και; Σημασία έχει αν αυτά που λέω είναι σωστά ή όχι, αν τα λέει αυτή ή όχι (η ΧΑ) δεν μου λέει τίποτα- αν ενοχλεί τους ακροατές αυτό σημαίνει ότι είναι λόγω δικής τους ιδεοληψίας, δεν σημαίνει ότι προσομοιάζει (ο λόγος μου) σε κάτι (σε αυτά που λέει η ΧΑ). Εγώ τη χώρα μου υπερασπίζομαι. Είναι σωστό; Συμφέρει τη χώρα; Δεν με απασχολεί ποιος άλλος το λέει».

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή απάντησε: «Ακόμα δεν έγινε το κόμμα καλά καλά, είναι πολύ νωρίς για συζήτηση, δεν μας έχει απασχολήσει, εκ πρώτης όψεως όχι δεν μπορεί να γίνει. Είναι πολύ θεωρητικό, πολύ μακρινό. Δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός... Κανονικά δεν θα μπορούσα – όχι».

«Πολιτικά είναι άλλο πράγμα (η ΧΑ) και άλλο το ποινικό σκέλος. Για το ποινικό δεν έχω άποψη, απαγορεύεται από τον σύλλογο, δεν την κρίνω τη ΧΑ ποινικά. Στον πολιτικό σχολιασμό, είπα και επέμενα, ότι κακώς τα μίντια δαιμονοποιούν τη ΧΑ, όταν το κάνουν σε μια εποχή κρίσης κατά την οποία ο μέσος άνθρωπος πλήττεται από την όποια κυβέρνηση έχει και μισεί την κυβέρνηση, δεν είναι σωστό να βάζεις αντίπαλο σε όλο το πολιτικό σύστημα ένα πολιτικό κόμμα, διότι το ευνοείς, δεν το βλάπτεις. Με αυτή την πρακτική η ΧΑ δεν θα πέσει σε ποσοστά έλεγα, αυτό δικαιώθηκε από τις εξελίξεις», πρόσθεσε ενώ για τη δική της ΧΑ είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ενεργός δίκη, εν εξελίξει. Φαντάζομαι - εγώ και ο κάθε Έλληνας - πιστεύω ότι η φράση «έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» ισχύει 100%, δεν είναι κλισέ, ισχύει στην κοινωνία. Να αναμείνουμε όλοι το αποτέλεσμα της δίκης. Αν η ΧΑ δικαιωθεί – απαλλαγούν – για την εγκληματική οργάνωση, δικαίως απαλλάχθηκε / αν καταδικαστεί δικαίως καταδικάστηκε. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτικό σχολιασμό, όταν είναι σε εξέλιξη η δίκη και δεν γνωρίζουμε καν τί θα συμβεί», επισήμανε ο κ. Μπαλτάκος