ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά σε κυβέρνηση: «Κατεβάστε την παράσταση αυτή πριν η κωμωδία εξελιχθεί σε νέα τραγωδία»

Γεννηματά σε κυβέρνηση: «Κατεβάστε την παράσταση αυτή πριν η κωμωδία εξελιχθεί σε νέα τραγωδία»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας την ότι παίζει ξανά το έργο της διαπλοκής και της λάσπης, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα δάνεια σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης γιατί, όπως είπε, «τίποτα δεν φοβάται και τίποτα δεν έχει να κρύψει».


Η κ. Γεννηματά μίλησε για κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων ενώ επέκρινε και τη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι σφυρίζει αδιάφορα και σιωπά στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει χωρίς αστερίσκους θέματα της οικονομίας.
«Η χώρα βυθίζεται και εσείς συνεχίζετε το βιολί σας. Παίζεται ξανά το έργο της διαπλοκής, της λάσπης και της κοκορομαχίας. Δεν θα σας σώσει όμως καμία λάσπη κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα. Η πραγματικότητα είμαι αμείλικτη και δεν συμψηφίζεται ούτε με το λαϊκισμό ούτε με τη ρητορική ούτε με τα νταϊλίκια. Δεν σας σώζει τίποτα από την κατακραυγή του ελληνικού λαού. Είστε μια κυβέρνηση που ψάχνετε να βρείτε ένα κρυψώνα να κρύψετε τα ψέματα και τις κοροϊδίες σας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι πανηγυρίζει για την απόφαση του Ντράγκι να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζες σημειώνοντας ότι ανάσα στη χώρα θα έδινε αν αφορούσε τα ομόλογα.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς σχέδιο στη διαπραγμάτευση σημειώνοντας ότι «το έργο της επιτυχούς διαπραγμάτευσης δεν υπάρχει ούτε με στολή παραλλαγής».
«Κατεβάστε την παράσταση αυτή πριν αυτή η κωμωδία εξελιχθεί σε νέα τραγωδία για την Ελλάδα», είπε και προσέθεσε:
«Η θέση μας είναι δεδομένη απέναντι σε ακραίες θέσεις του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ όμως βρίσκεται εδώ μετά από δική σας επιστολή. Τώρα σας πήραν είδηση εντός και εκτός Ελλάδος. Παίζεται το ίδιο περσινό έργο. Μετά τη σκληρή διαπραγμάτευση θα τα δώσετε όλα και θα στείλετε τη λυπητερή στον ελληνικό λαό».
Στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά μίλησε για μέτρα αποδόμησης και εξοντωτικά στα οποία προχωρά η κυβέρνηση, αλλά και για «κακόγουστο τσίρκο» στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, με θεατή, όπως είπε, τον πρωθυπουργό, όσον αφορά τις επενδύσεις.
Επίθεση εξαπέλυσε και για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για «εικόνες ντροπής» και για «κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων που έδωσε άλλοθι σε ευρωπαϊκές συντηρητικές κυβερνήσεις να κλείσουν τα σύνορα».
«Μόνο στα χαρτιά έχουμε κυβέρνηση. Γιατί γίνατε ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Έχετε χάσει πλήρως τον έλεγχο με το προσφυγικό», σημείωσε.
Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για την Εξεταστική η κ. Γεννηματά ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Αν θέλετε Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια, εμείς θα την στηρίξουμε γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε και τίποτα να κρύψουμε. Εμείς ανοίξαμε πρώτοι τα θέματα της διαφάνειας των κομμάτων. Εσείς έρχεστε με καθυστέρηση δεύτερος».
«Αυτή η Εξεταστική θα ασχοληθεί με θέματα που διερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Όμως πρέπει να ξεχωρίσουμε τους μύθους από την αλήθεια. Πρέπει να δίνουμε καθαρές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που υπάρχουν», σημείωσε, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «υπήρξαν κάκιστα υπερδανεισμοί», όμως, όπως είπε, «αφορούσαν όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ».
«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που ανέθεσε τη διερεύνηση των οικονομικών του στις έξι μεγαλύτερες εταιρίες ορκωτών λογιστών της χώρας και το πόρισμα βρίσκεται στη δικαιοσύνη εδώ και 23 μήνες. Εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε τους Έλληνες στα μάτια, να τους πούμε ότι περιορίσαμε τα έξοδα μας κατά 96%. Ας κοιταχθούν στα μάτια όσοι μας κουνάνε το δάχτυλο. Καθαρές κουβέντες. Προκαλώ όλα τα κόμματα να κάνουν το ίδιο, να διατάξουν εσωτερικό έλεγχο με αξιόπιστες εταιρίες και να δώσουν το πόρισμα στη δικαιοσύνη και τότε ελάτε να συγκριθούμε», τόνισε.
Αναφερόμενη στα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ήδη ορισμένα τα ερευνά η δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι «στόχος μας θα πρέπει να είναι να μην επαναληφθούν στο μέλλον». Και προσέθεσε:
«Είναι εύκολες οι καταγγελίες περί διαπλοκής. Εμείς την βλέπουμε, με στελέχη και υπουργούς όμως της κυβέρνησης σας να βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι πίστας. Γι’ αυτό και δεν μας πείθετε όταν μιλάτε για διαφάνεια. Ονειρεύεστε ένα καθεστωτικού τύπου έλεγχο των Μέσων Ενημέρωσης».
Στο σημείο αυτό, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ, ότι σφυρίζουν αδιάφορα στην πρόταση που κατέθεσε το κόμμα της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ζητήματα της οικονομίας.
«Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για τους εραστές της διαφάνειας. Οι δικές μας ψήφοι δεν φτάνουν. Όποιος τολμά και δεν έχει να κρύψει κάτι ας ψηφίσει την πρότασή μας. Εμείς προτείναμε να εξετάσουμε μαζί χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις ορισμένες περιόδους. Αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σιωπήσετε, τότε ο ελληνικός λαός θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για το αν είστε και πόσο ειλικρινείς. Τα προβλήματα δεν λύνονται με ψέματα, έχουν κοντά ποδάρια και η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλα και σταθερά βήματα για να βγει από τη κρίση», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Σχετικές ειδήσεις