ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ο εισαγγελέας ζητά τη δίωξη πολιτικών και τραπεζιτικών στελεχών για τα θαλασσoδάνεια

Νικολόπουλος: Ο εισαγγελέας ζητά τη δίωξη πολιτικών και τραπεζιτικών στελεχών για τα θαλασσoδάνεια

Καλεσμένος ο Νίκος Νικολόπουλος στην μεσημεριανή εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα» που παρουσιάζει ο Σ. Πολύζος στο τηλεοπτικό κανάλι TRT της Θεσσαλίας και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο κανάλι της Πελοποννήσου PLP, που παρουσιάζει ο Κ. Φλαμής, απάντησε με καθαρά και σταράτα λόγια για όλους και για όλα.

«Επίσημα βγήκε η δικογραφία από το αρχείο που είχε καταχωνιαστεί μετά την τροπολογία της ντροπής, που πέρασε το «δίδυμο Σαμαρά – Βενιζέλου» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και αποκάλυψε ότι: «Ήδη έφτασαν οι κλήσεις των τριών πρώτων μαρτύρων, οι οποίοι θα καταθέσουν την Πέμπτη 21 Απριλίου ενώπιον της Δικαιοσύνης για την πολύκροτη υπόθεση των θαλασσοδανείων των κομμάτων. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη θέλετε;».

Επιδεικνύοντας ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος τις συνημμένες κλήσεις προέβλεψε πως: «Αυτή η εξέλιξη που θα κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους».

Πόρισμα Καλούδη προτείνεται: η ποινική δίωξη Υπουργών και Διοικητών Τραπεζών

Ο Νίκος Νικολόπουλος επίσης αποκάλυψε για πρώτη φορά στην κάμερα το «εισαγγελικό πόρισμα του Γ. Καλούδη», με το οποίο ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος προτείνει να απαγγελθούν βαρύτατες καταγγελίες σε 61 συνολικά πρόσωπα, τα οποία συνήργησαν και έβαλαν την υπογραφή τους στις αμαρτωλές και παράνομες δανειακές συμβάσεις.

Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα Υπουργών και Διοικητών Τραπεζών, που προτείνεται η ποινική δίωξη είναι τα εξής: «ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ, ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΣΚΟΡΔΑΣ, ΣΟΦΙΑΝΟΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΤΣΙΟΣ, ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ, ΜΗΛΙΑΚΟΣ, ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ, ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ, ΦΡΑΓΚΕΤΗΣ, καθώς και άλλοι πολλοί ακόμη ευυπόληπτοι και καθώς πρέπει Έλληνες της λεγόμενης καλής κοινωνίας των Αθηνών, «φιγουράρουν» στο πόρισμα του οικ. Εισαγγελέα Γ. Καλούδη».

Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με οικονομικό Εισαγγελέα Γ. Δραγάτση

Εκτός των ανωτέρω συγκλονιστικών αποκαλύψεων μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του trt και στον δημοσιογράφο Σ. Πολύζο.

Ψευδομάρτυρες από την Τράπεζα της Ελλάδος

Επίσης αποκάλυψε, πως πριν λίγες ημέρες ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης και συγκεκριμένα στις 06.04 τον κάλεσε να δώσει μαζί με τους επιτελείς του να δώσει συμπληρωματικές πληροφορίες: «Μου τηλεφώνησε», είπε «και ζήτησε να συναντηθούμε, αφού την μηνυτήρια αναφορά υπέγραφα εγώ ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος. Εκεί πληροφορήθηκα, εγώ και οι συνεργάτες μου, ότι είχαν καταθέσει στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, λέγοντας πως όλες οι χορηγήσεις είχαν γίνει όπως ορίζουν οι κανονισμοί και οι διατάξεις και άρα ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γ. Καλούδης κακώς ζητά την δίωξη Υπουργών, Βουλευτών, κομματικών ταμιών καθώς και των τραπεζιτικών στελεχών».

«Πήγαμε στους εισαγγελείς για να μην πληρώσει ο λαός τα κομματικά δάνεια»

Και συνέχισε τονίζοντας: «Το ερώτημα είναι τα θαλασσοδάνεια τα οποία έχουν φτάσει του ΠΑΣΟΚ τα 125,5 εκ. ευρώ και της Νέας Δημοκρατίας 197 εκ. ευρώ ποιος θα τα πληρώσει; Θα τα πληρώσει για μία ακόμη φορά ο Ελληνικός λαός; Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πάντως για αυτό δεν περιορίστηκαν στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, αλλά προχώρησαν και ένα βήμα παρά πέρα. Πήγαμε στους εισαγγελείς και θα επιμείνουμε μέχρι τέλους, με όποιο κόστος, γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε και δεν θα αφήσουμε να συμβεί, να πληρώσουν για άλλη μια φορά τα σπασμένα οι Έλληνες φορολογούμενοι. Ο καθένας ας πληρώσει τα δικά του δάνεια και ας ξοφλήσει τις υποχρεώσεις του κομματικού του μαγαζιού.

Να κάνουν ότι ο Ε. Αβέρωφ...

Άλλωστε υπάρχει ένα καλό προηγούμενο... Μετά τις εκλογές του 1981 ο αείμνηστος Ευάγγελος Αβέρωφ, πούλησε μέρος της περιουσίας που είχε στο Θεσσαλικό κάμπο και εξόφλησε τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας...

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι... «ποταμίσιος» με «ξεπλυμένη» πολιτική συνείδηση

Αυτό το παράδειγμα, αυτό το ήθος όμως το έχει ο κόσμος της πατριωτικής Κεντροδεξιάς και όχι οι νεοφιλελεύθεροι του μεταπρατισμού και παρασιτισμού, που παριστάνουν τους Νεοδημοκράτες, ενώ είναι του «Ποταμιού» και του «Παλουκιού» με ξεπλυμένες πολιτικές συνειδήσεις».

Σχετικές ειδήσεις