ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος προς ΔΣ ΕΣΗΕΑ: Η ελευθεροτυπία πρέπει να διασφαλιστεί ως κόρη οφθαλμού

Παυλόπουλος προς ΔΣ ΕΣΗΕΑ: Η ελευθεροτυπία πρέπει να διασφαλιστεί ως κόρη οφθαλμού

Την ανάγκη να προστατευθεί με κάθε τρόπο η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υπογράμμισε σήμερα, Τρίτη (19/04/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η ελευθεροτυπία πρέπει να διασφαλιστεί η ελευθεροτυπία ως κόρη οφθαλμού», είπε ο Π. Παυλόπουλος και επισήμανε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα κάνει ό,τι μπορεί «για την προάσπιση της ελευθερίας των δημοσιογράφων να εκφράζονται, να εργάζονται και να υπηρετούν την αποστολή τους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος δήλωσε ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τον Πρόεδρο για το Ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο και προσέθεσε: «Για εμάς αγγίζει τις εργασιακές σχέσεις. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι, εάν δεν διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία των Ταμείων και την ανεξαρτησία των Ενώσεων, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα για την ελευθεροτυπία. Αυτό προσπαθούμε να πούμε σε όλους τους τόνους και να γίνει κατανοητό ότι δεν διαπραγματευόμαστε συντεχνιακά κάποια πράγματα».

Τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ συνόδευαν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης και η γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη.

Σχετικές ειδήσεις