ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα υποφέρει και ο Ρήγας μιλά για «εσωτερική τρόικα»

Η Ελλάδα υποφέρει και ο Ρήγας μιλά για «εσωτερική τρόικα»

Τη στιγμή που η διαπραγμάτευση Ελλάδας - Θεσμών βρίσκεται στο πιο κρίσιμο στάδιο και οι δανειστές απειλούν με νέα δυσβάσταχτα πρόσθετα μέτρα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας δεν διστάζει να μιλήσει για «εσωτερική τρόικα», η οποία, όπως υποστηρίζει, θέλει να ρίξει την κυβέρνηση.

«Στόχος της εσωτερικής τρόικας είναι να πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Π. Ρήγας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ άφησε αιχμές κατά της κίνησης των 53 με αφορμή νέα παρέμβασή τους στην οποία αναφέρουν ότι «δεν είναι αυτοσκοπός η παρουσία στη διακυβέρνηση, καθώς είναι προτιμότερο να φεύγει κανείς μαχόμενος, παρά να κρατά την εξουσία συμβιβαζόμενος πέραν ενός σημείου».

«Είναι σεβαστές οι σκέψεις, αλλά έχουμε ομόφωνες αποφάσεις και στην ΠΓ και στην ΚΕ, δεν θα τούς περάσει», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο Π. Ρήγας ανέφερε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. «Μπορεί να υπήρξε και μια ολιγωρία από εμάς τον Οκτώβριο, αλλά ήταν μικρή, οι καθυστερήσεις από τους Θεσμούς είναι μεγαλύτερες», ανέφερε.

«Αν νομίζουν ότι με πλασματικά στοιχεία μπορούν να πλήξουν τη συμφωνία τότε επιβεβαιώνεται ότι η συμφωνία είναι ετεροβαρής», δήλωσε ο Π. Ρήγας.

Σχετικές ειδήσεις