ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ο Φίλης να σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές για τα Θρησκευτικά

Νικολόπουλος: Ο Φίλης να σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές για τα Θρησκευτικά

«Εδέχθη να υλοποιήσει ο Υπουργός Ν. Φίλης την επιθυμία-εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας την οποία συνόψισε στις τρεις κόκκινες γραμμές ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος των Ορθοδόξων Ελλήνων», ρωτάει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος Βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό παιδείας αναφέρει , ότι σαφέστατο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος, από το βήμα της Ιεραρχίας, προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, με αποδέκτη και τον πρωθυπουργό, σε σχέση με τις προθέσεις που έχουν... διαρρεύσει για κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και αντικατάστασή του από το μάθημα της Θρησκειολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι κόκκινες γραμμές για την Ελληνική Εκκλησία, όπως τις προσδιόρισε ο κ.κ. Ιερώνυμος, είναι: «Η υποχρεωτικότητα του μαθήματος, η τήρηση των ωρών διδασκαλίας στο τρέχον πρόγραμμα και ο ορθόδοξος χαρακτήρας του. Όλα τα άλλα μπορούν και πρέπει να συζητηθούν, δεδομένων των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, τα τρία όμως παραπάνω σημεία πρέπει να είναι η αρχή και η βάση κάθε διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Κατόπιν όλων αυτών, ο Αχαιός βουλευτής , υπογραμμίζει ότι πληροφορηθήκαμε πριν λίγες μέρες ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κ. κ. Ιερωνύμου (Αρχιεπισκόπου πάσης Ελλάδος) και κ. Νίκου Φίλη Υπουργού Παιδείας, επειδή όμως ο Υπουργός δεν ενημέρωσε την Βουλή των Ελλήνων, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος τον καλεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στο παρακάτω ερώτημα:

-Εδέχθη να υλοποιήσει την επιθυμία-εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας την οποία συνόψισε στις τρεις κόκκινες γραμμές ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος των Ορθοδόξων Ελλήνων;

Σχετικές ειδήσεις