ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγμα στις σχέσεις Τσίπρα – Βούτση με αφορμή τις συντάξεις βουλευτών

Ρήγμα στις σχέσεις Τσίπρα – Βούτση με αφορμή τις συντάξεις βουλευτών

Συνέχεια στην κόντρα μεταξύ Μαξίμου - Βουλής έδωσαν οι σημερινές δηλώσεις του Νίκου Βούτση στη Βουλή.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η απαλλαγή των βουλευτών από το νέο ασφαλιστικό και την αναγκαστική εντολή Τσίπρα περί ένταξης και των συντάξεων των βουλευτών στη νέα λαιμητόμο του ασφαλιστικού, ο κ. Νίκος Βουτσης δήλωσε πως οφείλει να υπερασπιστεί την αρχική διάταξη και τους πρώην βουλευτές από τον λαϊκισμό.

Ο πρόεδρος της Βουλής με παρέμβαση του στην Ολομέλεια εξήγησε πως με ειδικούς νόμους έχει ήδη επέλθει περιορισμός των συντάξεων των πρώην βουλευτών κατά 60%.

«Έχουν μειωθεί στις συντάξεις τους, μιλάμε για ανθρώπους που είναι 80 και 90 ετών, είναι περίπου ένα επίδομα», είπε ο κ Βούτσης. «Εμείς δεν έχουμε να υπερασπιστούμε κάποιους εκ των παλαιών βουλευτών σε προσωπική βάση. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ελάχιστο ποσοστό τέτοιων βουλευτών ενώ το μέγιστο είναι από τα άλλα κόμματα», κατέληξε.

Η νέα διάσταση απόψεων Μαξίμου - Βουλής τροφοδοτεί εκ νέου τις φήμες περί ρήξης στις σχέσεις Τσίπρα – Βούτση.

Την ίδια ώρα, ο Σύλλογος Πρώην Βουλευτών με ανακοίνωση του υποστηρίζει πως όχι μόνο δεν πρέπει να υποστούν τις περικοπές που θα υποστούν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι αλλά η κυβέρνηση οφείλει να τους κάνει αυξήσεις.

Σχετικές ειδήσεις