Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν θα ανεχτούμε ενέργειες που οδηγούν σε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας

Newsbomb

«Υπάρχει αύξηση της παραβατικής δραστηριότητας των Τούρκων στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί οιεσδήποτε ενέργειες που οδηγούν σε αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τις διεθνείς Συνθήκες». Αυτό δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (22/04/2016) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα εργαστούμε με την Τουρκία, για τη συνεργασία των δύο χωρών, με γνώμονα τον αλληλοσεβασμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Συζητήσαμε για την προσφυγική κρίση, τονίσαμε τον κεντρικό ρόλο που κατέχει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου. Μιλήσαμε για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών, που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες, οδηγώντας τους από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα», είπε ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι έχουμε σημαντικό δρόμο να διανύσουμε σε σχέση με τη δράση του ΝΑΤΟ και την αποτελεσματικότητα της δράσης αυτής στο Αιγαίο».

«Συζητήσαμε με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία και συμφωνήσαμε πως όλοι θα πρέπει να μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος. Θεωρούμε αναγκαία τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία. Η ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν μπορεί να εμπεδωθεί, άλλωστε, δίχως τη συνεργασία», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο πρωθυπουργός.