ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Την παραίτησή του από τη θέση του γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης κοινοποίησε σήμερα, Μ. Τετάρτη (27/04/2016), στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον προϊστάμενό του, τονΒαγγέλη Αποστόλου, ο Νίκος Στουπής.

Στην επιστολή του ο κ. Στουπής επικαλείται «λόγους αυστηρά προσωπικούς και επαγγελματικούς», οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του κ. Στουπή έχει ως εξής:

«Για λόγους ανυπέρβλητους, αυστηρά προσωπικούς και επαγγελματικούς, είχα διατυπώσει προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρωθυπουργό της χώρας αίτημα αντικατάστασης από την θέση του Γενικού Γραμματέα εδώ και σαράντα μέρες. Οποιαδήποτε διαφορετική ερμηνεία της επιλογής μου αυτής δεν έχει ουδεμία βάση.

Στον ένα κοντά χρόνο πολιτικής ευθύνης που λειτούργησα – αρχικά σαν Πρόεδρος του ΕΛΓΑ και στην πορεία ως Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ-, προσπάθησα διαθέτοντας όλο μου το χρόνο και τα ψυχικά μου αποθέματα να υπηρετήσω την συμφωνημένη Κυβερνητική Πολιτική διεξόδου από την μνημονιακή κρίση της χώρας, με το λαό μας όρθιο, και δημιουργίας προϋποθέσεων για την παραγωγική της ανασυγκρότηση.

Πιστεύω απόλυτα στην μακροημέρευση της Κυβέρνησής μας και σε θετικά αποτελέσματα των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει. Ευελπιστώ σε επόμενη φάση να έχουν εκλείψει οι αιτίες των προβλημάτων που με απασχολούν και να ξανασυμμετάσχω ενεργά και ανεξαρτήτου θέσεως στην συλλογική μας προσπάθεια».

Σχετικές ειδήσεις