ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Περιμένει στο…ακουστικό της για το Eurogroup

Κυβέρνηση: Περιμένει στο…ακουστικό της για το Eurogroup

Σε ένα αδιέξοδο, στο οποίο εν μέρει η ίδια προκάλεσε εξαιτίας των …σπασμωδικών κινήσεών της, έχει εγκλωβιστεί η κυβέρνηση και περιμένει «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες για εκτόνωση της κατάστασης μέσω Eurogroup.

ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ – ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟΥΣΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP

Ο… λεονταρισμός του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει Σύνοδο Κορυφής και η απόρριψη της πρότασής του από τον Ντόναλντ Τουσκ, «έσυρε» την κυβέρνηση σε ένα ακόμη αδιέξοδο.

Οι προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για επερχόμενη στενότητα στη ρευστότητα της χώρας και οι διαπιστωμένες διαφωνίες με τους δανειστές που ζητούν να οριστεί επακριβώς το πακέτο των προληπτικών μέτρων, το πολιτικό κόστος των οποίων «τρέμει» η κυβέρνηση, έχουν δημιουργήσει τελματώδη κατάσταση.

Οι κυβερνητικές επιλογές προκαλούν απορία καθώς η στρατηγική που ακολουθεί δεν χωράει σε καμία λογική, καθώς απλά παρατείνει τη στιγμή της υπογραφής νέων μέτρων, στα οποία θα συναινέσει, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα και μάλιστα ….με την ψυχή στο στόμα και τα κρατικά ταμεία άδεια.

Έτσι, μετά τη …χυλόπιτα από τον Τουσκ για σύγκληση Συνόδου Κορυφής, αναμένει τηλεφώνημά του για συνεδρίαση του Eurogroup στο οποίο θα συζητηθεί η πρόοδος του ελληνικού προγράμματος.

Την ίδια στιγμή, σε κοινή δήλωσή τους οι θεσμοί (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) κάνουν λόγο για πρόοδο στις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά.

Η δήλωση αναφέρει «Οι θεσμοί και οι ελληνικές Αρχές έχουν πραγματοποιήσει σημαντική πρόοδο επί πακέτου πολιτικής το οποίο θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για συνομιλίες επί της βιωσιμότητος του χρέους και την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού Προγράμματος».

Αισιόδοξη η κυβέρνηση για το Eurogroup – Τι είπε σε στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός

Στις 9 ή 10 Μαΐου υπολογίζει το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα συγκληθεί το Eurogroup.

Σύμφωνα με «διαρροές» από στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε: «η θέση της Ελλάδας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση».

Ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι «σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» και πρόσθεσε: «Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και τούτες τις μέρες εκτίθενται».

Σχετικές ειδήσεις