ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος για Παυλόπουλο: Μην παρερμηνεύουμε, ο Πρόεδρος στηρίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη

Κυριάκος για Παυλόπουλο: Μην παρερμηνεύουμε, ο Πρόεδρος στηρίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη

Τη βεβαιότητά του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει αμετακίνητα την εθνική στρατηγική επιλογής για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης -«Ουδέποτε ο Παυλόπουλος αμφισβήτησε το ευρώ».

Παίρνοντας θέση για τη δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου ότι «το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν εξυπηρετεί τον άνθρωπο», ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού ξεκαθαρίζει ότι «είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στηρίζει αμετακίνητα την εθνική στρατηγική επιλογή για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης», προσθέτει με νόημα: «Την επιλογή αυτή οφείλουμε να την υπηρετούμε όλοι, χωρίς να δίνουμε αφορμές για παρερμηνείες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του το Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή την παραφιλολογία που ξεκίνησε από την αναφορά στη λέξη «νόμισμα» - εν μέσω της διαπραγμάτευσης - διευκρίνισε ότι ουδέποτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμφισβήτησε το ευρώ. Κύκλοι της Προεδρίας υπενθύμιζαν μάλιστα ότι ο κ. Παυλόπουλος έχει πολλάκις στηρίξει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

«Η αντιπολίτευση στοχοποιεί ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να σερβίρει το ξαναζεσταμένο πιάτο της κινδυνολογίας»

Την ίδια ώρα ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει «κινήσεις πανικού» σε κόμματα της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «στην προσπάθειά της να σερβίρει το ξαναζεσταμένο πιάτο της κινδυνολογίας, η αντιπολίτευση φτάνει στο σημείο να στοχοποιήσει ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Δεν μας προκαλεί πλέον καμία έκπληξη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ούτε η ανεύθυνη και μικροπολιτική στάση της ΝΔ που επενδύει στην καταστροφή, ούτε βέβαια η στάση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που ακολουθούν ασθμαίνοντας τη ΝΔ». «Τέτοιες κινήσεις μαρτυρούν μόνο πανικό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις