ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης κατά ΔΝΤ: Άκαμπτος και ανεξέλεγκτος οργανισμός

Σκουρλέτης κατά ΔΝΤ: Άκαμπτος και ανεξέλεγκτος οργανισμός

Αιχμές από τον υπουργό Περιβάλλοντος κατά του Ταμείου το οποίο κατηγόρησε ότι όπου πήγε δημιούργησε προβλήματα και έφερε τρομακτικά αδιέξοδα.

Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για εξεύρεσης λύσης στο Eurogroup της 9ης Μαΐου. «Είναι περισσότερο κοντά από κάθε άλλη φορά η πιθανότητα να βρεθεί λύση στο Eurogroup της Δευτέρας», δήλωσε στο Πρώτο

Πρόγραμμα προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για να παρατείνεται η κατάσταση αυτή, αντίθετα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα λειτουργήσει προωθητικά και θα δώσει συνολικά θετικό μήνυμα».

«Άλλωστε», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, «οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων αποτυπώνουν μια πραγματική κατάσταση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Το γεγονός δηλαδή ότι από πέρυσι το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, η οικονομία έχει δείξει κάποιες αντοχές, οι δείκτες της Eurostat δείχνουν ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από τότε που διαμορφώναμε αυτή τη συμφωνία και το περιεχόμενό της».

Αναφερόμενος στην επιμονή για τη λήψη επιπλέον μέτρων, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, ο υπουργός τόνισε ότι «εάν μιλάμε για συγκεκριμένα μέτρα δεν είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε. Επισήμανε, μάλιστα, ότι πρόκειται για εμμονή κατά κύριο λόγο του ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ πάσχει πράγματι από μία ακαμψία και ιδεοληψία και διακρίνεται από ακραίο νεοφιλελεύθερο δογματισμό και είναι υπερεθνικός οργανισμός που δρα ανεξέλεγκτα, αφού δεν εκλέγεται από κάπου, οδηγώντας πολλές χώρες σε τρομακτικά αδιέξοδα».

Σχετικές ειδήσεις