ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Λαφαζάνη: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή για δολοφονική επίθεση (video+photos)

Οργή Λαφαζάνη: Η κυβέρνηση έδωσε εντολή για δολοφονική επίθεση (video+photos)

Δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών με εντολή... Μαξίμου καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή το βράδυ της Κυριακής, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου - Μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο καταθέτει η Σόφη Παπαδόγιαννη - Καταδίκη και από Βούτση.

Οι χθεσινές «επιθέσεις ενάντια σε στελέχη της ΛΑΕ που δεν πρόδωσαν τις αρχές τους και σε ειρηνικούς διαδηλωτές, όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά, αλλά και αναβιώνουν σκοτεινές και ανώμαλες περιόδους της πολιτικής μας ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τον τραυματισμό του μέλους της οργάνωσης, Σόφης Παπαδόγιαννη από δακρυγόνο κατά τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης τονίζει ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης «που, την ώρα που σφαγιάζουν συντάξεις, δίνουν εντολή στα ΜΑΤ να προχωρήσουν σε δολοφονικές επιθέσεις» έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί, καθιστώντας σαφές ότι η ΛΑΕ θα καταφύγει σε μηνύσεις, ενώ «η Δικαιοσύνη καλείται να παίξει το ρόλο της».

epeisodia

Νωρίτερα το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ, με ανακοίνωση του καταγγέλλει την «επιχείρηση βίας και αίματος» των ΜΑΤ, ενάντια στο πλήθος των ειρηνικών διαδηλωτών, το βράδυ της Κυριακής στο Σύνταγμα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των «κουκουλοφόρων». Υποστηρίζει ότι είχαν «καθαρά δολοφονικό χαρακτήρα, όπως αποδεικνύει και ο τραυματισμός στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου της Σόφης Παπαδόγιαννη».

Αποδίδει, μάλιστα, υποκρισία στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ζητά από τους ενόχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να διατάξουν έρευνα «για να τιμωρήσουν τους... εαυτούς τους», αλλά και όταν «κάνει ότι δεν καταλαβαίνει» πως η επιχείρηση «πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση σκόπιμα με στόχο να διαλύσει την κοσμοπλημμύρα και να ματαιωθεί η ολονύκτια διαμαρτυρία, τύπου Γαλλίας, που προγραμμάτιζαν νέοι και νέες στην Πλατεία Συντάγματος».

Η ΛΑΕ προσθέτει ότι δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να συνεχίσει το «μνημονιακό και αυταρχικά εγκληματικό της έργο σε βάρος του λαού», καταλήγοντας ότι η τραυματίας, η οποία εξήλθε από το ΚΑΤ με ράμματα στο κεφάλι, «θα καταθέσει μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, η οποία θα στρέφεται κατά των αστυνομικών δυνάμεων στο Σύνταγμα, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».

Βίντεο μετά την επίθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΛΑΕ, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, επισκέφθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο ΚΑΤ το βράδυ της Κυριακής (8/5).

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους και τους εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Σόφη Παπαδόγιαννη στο ΚΑΤ

papadogianni

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε προσωπική του δήλωση, εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη για την αναίτια επίθεση προς ειρηνικούς διαδηλωτές που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα και είχε ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό του στελέχους της Αριστεράς (ΛΑΕ) Σόφης Παπαδόγιαννη.

Σχετικές ειδήσεις