ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγμα στην κυβέρνηση: «Καρφώνουν» Καμμένο για τη σίτιση των προσφύγων – Σφαγή για Ολυμπιακά ακίνητα

Ρήγμα στην κυβέρνηση: «Καρφώνουν» Καμμένο για τη σίτιση των προσφύγων – Σφαγή για Ολυμπιακά ακίνητα

Κυβερνητικές τριβές προκάλεσε το «πράσινο» φως που άναψε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στην τροπολογία για την εκχώρηση των Ολυμπιακών ακινήτων στο υπουργείο Δικαιοσύνης - Ερώτηση... φωτιά σε Καμμένο για τα κριτήρια επιλογής των προμηθευτών σίτισης των προσφύγων που βρίσκονται στη Χίο.

Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ υποστηρίζουν την ενοποίησή τους με το μεγάλο έργο του ιδρύματος Νιάρχου, με αποτέλεσμα να γίνουν μαλλιά… κουβάρια με τους συναδέλφους τους στο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, ο Φίλης έκανε αποδεκτή βουλευτική τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την εκχώρηση Ολυμπιακού Ακινήτου στο Φάληρο, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι τελευταίοι, σε συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Μέγαρο Μάξιμου, έφεραν τη ρύθμιση, προκειμένου τα συγκεκριμένα ακίνητα να χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών, όπως των μελών της Χρυσής Αυγής.

Μια εξέλιξη ωστόσο που προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις, καθώς ο χώρος σχεδιαζόταν να ενοποιηθεί και να αξιοποιηθεί με το μεγάλο έργο του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.

Βουλευτές μάλιστα των ΑΝΕΛ απείλησαν στην Κ.Ο. με καταψήφιση, ωστόσο, για μια ακόμη φορά, τελικά σιώπησαν αποσύροντας τις ενστάσεις τους με την υπόσχεση ότι η διάταξη θα τροποποιηθεί προς μία συμβιβαστική λύση.

Οι συμφωνημένες αλλαγές δεν πραγματοποιήθηκαν όμως ποτέ, με αποτέλεσμα χθες (8/5), κατά τη συζήτηση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης να καταθέσει τροπολογία ζητώντας την κατάργηση της αυτής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Και μπορεί η πρόταση του κ. Κόκκαλη να μην έγινε αποδεκτή, ωστόσο η κόντρα αυτή δεν στάθηκε ικανό για να διαταράξει την κυβερνητική συνοχή.

Γιατί ποιος από αυτούς θα μπορούσε άλλωστε να αφήσει από τα χέρια του την καρέκλα της εξουσίας;

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου

Παρόλα αυτά, ο… πόλεμος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καλά κρατεί. Μετά την τροπολογία του Βασίλη Κόκκαλη, ένα νέο επεισόδιο όξυνε το κλίμα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Γιώργος Δημαράς κατέθεσαν ερώτηση… φωτιά προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Κουρουμπλή σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των προμηθευτών σίτισης των προσφύγων που βρίσκονται στη Χίο.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ερωτήματα σχετικά με τις επιλογές των προμηθευτών και των προμηθειών που έχει αναλάβει και κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ επικαλούνται δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» που κάνει λόγο για ανεπαρκή σίτιση των προσφύγων. Παράλληλα, καταγγέλλουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, εκτός από περιορισμένες ποσότητες, τούς έχουν διανεμηθεί και χαλασμένα/αλλοιωμένα τρόφιμα…

Όπως και να έχει οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Σχετικές ειδήσεις