ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες: Δείτε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών

Πόθεν έσχες: Δείτε τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος παρέδωσε σήμερα, Τετάρτη (11/05/2016) στους δημοσιογράφους τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές και τους υπεύθυνους οικονομικών των πολιτικών κομμάτων.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Πρόκειται για 609 δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τον πρωθυπουργό, τους τέως πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τέως υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και τέως, καθώς και από τους υπευθύνους, νυν και τέως, των οικονομικών των κομμάτων.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να διευκρινιστεί πως στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» δεν συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και του επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, αφού τα οικονομικά στοιχεία αφορούν τη χρήση του 2012, οπότε κανένας τους δεν ήταν εκλεγμένος τότε στη Βουλή.

Δείτε εδώ τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Αλέξη Τσίπρα

Διαβάστε εδώ για το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε εδώ τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της Φώφης Γεννηματά

Αυτό είναι το «πόθεν έσχες» του Πάνου Καμμένου

Η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Δημήτρη Κουτσούμπα

Διαβάστε εδώ για το «πόθεν έσχες» του Νίκου Μιχαλολιάκου

Η δήλωση περιουσιακής κατάστασης της Όλγας Γεροβασίλη

Το «πόθεν έσχες» του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Δείτε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Γιώργου Σταθάκη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Όπως αναφέρεται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ανατέθηκε η διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι εξέτασαν τις δηλώσεις κι όπου συνέτρεχε λόγος, κάλεσαν τους υπόχρεους, προς παροχή διευκρινίσεων και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο.

Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ΄αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις).

Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό με τις δαπάνες διαβιώσεώς τους.

Η Επιτροπή, μετά το πέρας του ελέγχου από τους ορκωτούς λογιστές και με βάση την έκθεσή τους και την ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων, διατηρεί αρμοδιότητα για επανέλεγχο των δηλώσεων αυτών, όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής για ένα μήνα, δηλαδή έως και τις 10 Ιουνίου 2016.

Σχετικές ειδήσεις