ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Δυνάμεις» εντός της ΝΔ υποστηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: «Δυνάμεις» εντός της ΝΔ υποστηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αφανή υποστήριξη από δυνάμεις που βρίσκονται στη παράταξη της ΝΔ, διατύπωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το θέμα με τη Νέα Δημοκρατία είναι άλλο, το θέμα είναι ότι υπάρχει ένας, ας το πούμε έτσι, αθέατος και ανεπίσημος τρίτος εταίρος στην κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM».

Κληθείς να γίνει πιο συγκεκριμένος, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε: «Νομίζω ότι αν δείτε τα πρόσωπα, τα οποία παίζουν τον ρόλο στην εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών και στη διατύπωση ενός λόγου, ο οποίος υποκαθιστά τα ψεύδη των προηγουμένων ετών και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, θα δείτε τί εννοώ. Δεν είναι δική μου δουλειά, αυτό είναι δική σας δουλειά».

Στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε εάν εννοεί μία στήριξη από την πλευρά Καραμανλή, που κάποιοι καταλογίζουν, απάντησε: «Δεν το ξέρω, εσείς είπατε, μπορείτε να το αναλύσετε. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει και μία τρίτη διάσταση στην κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι με τη διαφαινόμενη συμφωνία με τους εταίρους απομακρύνεται το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, ωστόσο ήταν επικριτικός για τη στάση των εταίρων σχετικά με το χρέος.

«Έχουμε υπαναχώρηση των Ευρωπαίων εταίρων, της τρόικας, των θεσμών, από τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του 2012 αλλά και από τις δεσμεύσεις του Ιουλίου του 2015, που επαναλαμβάνουν τις δεσμεύσεις του 2012» τόνισε και άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση γιατί «Δεν μπορεί να κάνει αυτό που απαιτείται, ώστε η χώρα να μπει σε μία ατμόσφαιρα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και αποκατάστασης της ουσιαστικής ισοτιμίας της μέσα στην Ευρώπη. Είναι αιχμάλωτη των τεραστίων αντιφάσεών της και αιχμαλωτίζει και τη χώρα».

Πάντως, απέκλεισε κάθε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος να «ωριμάζει από την έννοια, δηλαδή, της υπέρβασης της αυταπάτης ή της δημιουργίας νέων αυταπατών;».

Σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι στηρίζει τις προσπάθειες συνεργασίας που εξελίσσονται και όπως είπε «αυτό είναι και η μοναδική εξέλιξη, η συσπείρωση και η ενότητα, χωρίς προκαταλήψεις, όλου αυτού του χώρου».

Σχετικές ειδήσεις