ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό και οικονομία στις συναντήσεις του Νίκου Παππά στον Λευκό Οίκο

Προσφυγικό και οικονομία στις συναντήσεις του Νίκου Παππά στον Λευκό Οίκο

Με τον Ειδικό Συνεργάτη του Προέδρου Ομπάμα και διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του National Security Council (NSC), Τσάρλι Κάπτσαν, όπως επίσης και με το διευθυντή Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου του NSC, Μαρκ Σαπίρο, συναντήθηκε, στο Λευκό Οίκο, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο επίσημης αποστολής στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Παππάς, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε τον κ. Κάπτσαν «σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, τόνισε τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία της τελευταίας περιόδου, τα οποία -όπως επιβεβαίωσε και η Eurostat- υπερέβησαν σημαντικά τους στόχους, σε συνδυασμό με το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα του Eurogroup της 9ης Μαΐου, το οποίο ουσιαστικά σήμανε το κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης για το χρέος».

«Στο πλαίσιο αυτό, αναδείχθηκε η σημασία της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας για τις περιφερειακές εξελίξεις. Επίσης, η αμερικανική πλευρά συνεχάρη την Ελλάδα για το ρόλο της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ υπογραμμίστηκε η ενεργή συμβολή της χώρας στην προώθηση της συνεργασίας Ε.Ε. - Τουρκίας».

Σχετικές ειδήσεις