ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανηγυρίζει ο Τσίπρας για τον αγωγό TAP που μέχρι πρότινος έβριζε

Πανηγυρίζει ο Τσίπρας για τον αγωγό TAP που μέχρι πρότινος έβριζε

Σε μια προσπάθεια να πείσει πως τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του κινούνται στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων επενδύσεων από το εξωτερικών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να συνδυάσει τα σημερινά εγκαίνια του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) στη Θεσσαλονίκη με τις «θετικές» ειδήσεις, που αφορούν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΩΣ ΨΑΡΙ

Ο κ. Τσίπρας επιδόθηκε για πολλοστή φορά σε ένα «ρεσιτάλ» εντυπώσεων, επιχειρώντας αφενός να πλέξει το εγκώμιο για ένα έργο που τόσο ο ίδιος όσο και οι υπουργοί του έβριζαν, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, αφετέρου να υποστηρίξει πως το κλείσιμο της αξιολόγησης συνιστά ακόμη μία από τις… πολλές επιτυχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης προκαλεί θυμηδία, με τα σημερινά εγκαίνια να καταδεικνύουν πως ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν αναγάγει την κυβίστηση σε άθλημα, φού τόσο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης όσο και ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης έσπευσαν νωρίτερα να δώσουν έμφαση στη δημιουργία συνολικά 8.000 θέσεων εργασίας αλλά και στα κέρδη που θα αποκομίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις από τη συμμετοχή τους στην κατασκευή του αγωγού.

«Η έναρξη των εργασίων για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) λαμβάνει χώρα σε μια κομβική στιγμή με την ελληνική οικονομία. Γίνεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και λαμβάνουν χώρα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τις χώρες που εκτείνονται από τον Καύκασο έως την νοτιοανατολική Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του.

Και πρόσθεσε ότι «η κατασκευή του TAP αποτελεί ένα εγχείρημα μεγάλης περιφερειακής συνεργασίας και μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας. Σε ό,τι αφορά τη γεωστρατηγική διάσταση το έργο αυτό μπορεί να βοηθήσει τις χώρες για μια ευρύτερη σειρά συνεργασιών μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών και όχι να αποτελέσει ένα εφαλτήριο για ένα νέο γύρο συγκρούσεων».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, παράλληλα, πως «η Ελλάδα προχωράει μεθοδικά στην οικοδόμηση μιας πολυδιάστατης ενεργειακής πολιτικής, μέσα από μια σειρά πολύπλευρων διακρατικών ενεργειακών συνεργασιών».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την αξιολόγηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «η επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η πεποίθηση ότι αυτή τη στιγμή περνάμε τον πιο δύσκολο "κάβο", αίρουν την αβεβαιότητα και δημιουργούν συνθήκες σταθερότητας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας: «Η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου θα φέρει αλλαγές στο οικονομικό τοπίο. Η αστάθεια και η αβεβαιότητα απομακρύνονται οριστικά. Αυτή τη νέα εποχή ερχόμαστε σήμερα να σηματοδοτήσουμε με τα εγκαίνια του TAP στη Θεσσαλονίκη. Αυτός ο αγωγός θα φέρει τους λαούς μας πιο κοντά, στο πνεύμα της συνεργασίας, της ευημερίας και της ανάπτυξης».

Σχετικές ειδήσεις