ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιάνι Πιτέλα: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το «τούνελ» της κρίσης

Τζιάνι Πιτέλα: Η Ελλάδα πρέπει να βγει από το «τούνελ» της κρίσης

Τη Στήριξή του στην Ελλάδα με ιδιαίτερη αναφορά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κοιλάδας του Αχελώου, εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα.

Η Ελλάδα πρέπει να βγει, όπως τονίζει, από το τούνελ της κρίσης, ενώ για την Κοιλάδα του Αχελώου επισημαίνει ότι η προστασία του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της είναι στοιχεία απαραίτητο για ένα καλύτερο μέλλον και τέτοιου είδους αναπτυξιακές δράσεις θα συμβάλουν και στις λύσεις των προβλημάτων που συσσώρευσε η κρίση.

«Γνωρίζω τη φήμη που έχει αυτή η υπέροχη περιοχή της Ελλάδας. Όλη η Ελλάδα είναι μια μαγεία. Αλλά η περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου είναι πραγματικά ένα μαργαριτάρι, ένα μαργαριτάρι για την ανάδειξη του πλούτου της αρχαιολογικής κληρονομιάς, της πολιτιστικής κληρονομιάς, του τεράστιου περιβαλλοντικού πλούτου, αλλά και των οινο-γαστρονομικών δυνατοτήτων της και την ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού της. Ένα σύνολο, ένα μεγαλείο, που αξίζει την υποστήριξή μας, την παρουσία μας» υπογραμμίζει.

Και καταλήγει: «Με αυτή τη δήλωση, θέλουμε να εκφράσουμε την πρόθεσή μας να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα πράγματα, να στηρίξουμε αλλά και να προωθήσουμε αυτή την περιοχή, να βοηθήσουμε τους πολίτες της, να προωθήσουμε την Ελλάδα, που είναι στις καρδιές μας, και που εμείς πρέπει να βγάλουμε από αυτό το τούνελ της βαθιάς κρίσης, στο οποίο βρίσκεται ήδη πάρα πολύ καιρό».

Σχετικές ειδήσεις