ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική Βαγενά: Αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς, δεν θα αντέξουμε 99 χρόνια αποκρατικοποιήσεων;

Προκλητική Βαγενά: Αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς, δεν θα αντέξουμε 99 χρόνια αποκρατικοποιήσεων;

Την Τουρκοκρατία με τη συμφωνία του Eurogroup εξομοιώνει ανερυθρίαστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα εθνικής σημασίας, αλλά και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, ελαφρά τη καρδία.

Παράλληλα, η κα Βαγενά δεν διστάζει να… μαρτυρήσει «χωρίς ξύλο» ότι μπορεί ως λαός να έχουμε μεγάλες αντοχές, αλλά είμαστε «ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία», χαρακτηρίζοντας το Δημόσιο ως παράδεισο γεμάτο… τεμπέληδες!

«Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο Δημόσιο. Λέγαμε, μπήκαμε στο δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά. Το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων, εννοείται ότι δεν είναι όλοι έτσι. Πρέπει όμως επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη λογική», τόνισε αρχικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στίγμα 97,6», για να αναφερθεί και στις αποκρατικοποιήσεις στις οποίες ετοιμάζεται να προβεί η κυβέρνηση, κατά τις αυστηρές επιταγές των δανειστών, βάζοντάς τες στο ίδιο «τσουβάλι» με την Τουρκοκρατία:

«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές»!

Μόνο που η κα Βαγενά, όχι μόνο δεν μας είπε ποιος έχει αυτήν τη στιγμή το μαχαίρι και το καρπούζι για το Δημόσιο, το οποίο αντί να βάλει σε τάξη, «πλημυρίζει» με μετακλητούς και ρουσφέτια σε συγγενείς και συντρόφους, αλλά δεν σταμάτησε εκεί τις προκλήσεις.

«Είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες. Είναι αναγκαία η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το πρώην ΤΑΙΠΕΔ είχε την έννοια της πώλησης, το νυν ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει τη λογική της αξιοποίησης με τη μορφή σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με όρους ευνοϊκούς για το κράτος», είπε επιχειρώντας να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Σχετικά με την ιδιαίτερη σχέση που διατηρεί με τον πρωθυπουργό, αλλά και την απόφασή της να ψηφίσει υπέρ του πολυνομοσχεδίου που φέρνει σκληρά μέτρα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών δήλωσε απροκάλυπτα ότι δεν την ενδιαφέρει το… κόστος (που φυσικά θα πληρώσει ξανά ο μέσος Έλληνας):

«Έχω μια ιδιαίτερη και προσωπική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, κατά συνέπεια δεν ισχύουν τα όσα σας είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντης, ότι με πήρε ο Πρωθυπουργός από το χέρι και προσπαθούσε να με πείσει να υπερψηφίσω το πολυνομοσχέδιο. Από πέρυσι το καλοκαίρι που ψηφίσαμε την παραμονή στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με κάθε κόστος, γνωρίζαμε για τα μέτρα που πέρασαν τώρα στη Βουλή. Να σταματήσει επιτέλους η υποκρισία της αντιπολίτευσης».

Οι δηλώσεις της κυρίας Βαγενά, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, σχολίασε:

adonis vagena

Σχετικές ειδήσεις