ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Στη δημοσιότητα η Μαύρη Βίβλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Αυτοδιοίκηση

ΠΑΣΟΚ: Στη δημοσιότητα η Μαύρη Βίβλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Αυτοδιοίκηση

Ο Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε σήμερα, Τρίτη (31/05/2016) τη Μαύρη Βίβλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Αυτοδιοίκηση, στηλιτεύοντας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την ανακολουθία λόγων και έργων της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, «στη μαύρη Βίβλο αναδεικνύονται οι αντιαυτοδιοικητικές παρεμβάσεις που προκαλούν μείωση εσόδων και αύξηση δαπανών των ΟΤΑ, ενώ δεν επιλύεται, αντίθετα επιδεινώνεται η κατάσταση σε μια σειρά τομείς, όπως οι δομές κοινωνικής πολιτικής και αντιμετώπισης της φτώχειας και η διαχείριση των απορριμμάτων».

Καταγγέλλεται επίσης ο αντιασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου που έχει επιφέρει αναστάτωση στην Αυτοδιοίκηση, γιατί αυξάνει τις επιβαρύνσεις των ΟΤΑ και, κυρίως, απαγορεύει στους συνταξιούχους αιρετούς, εν τω μέσω της θητείας τους, να ασχολούνται με τα κοινά, άλλως τους επιβάλλει τη διακοπή καταβολής της σύνταξής τους. Τέλος στο κείμενο γίνεται λόγος για πολιτική ρουσφετολογικών εξαγγελιών και μικροδιευθετήσεων, στην οποία εξαντλείται η επικοινωνιακή διαχείριση της Κυβέρνησης, με την περίεργη σύμπλευση της ηγεσίας της ΚΕΔΕ.

Διαβάστε τη Μαύρη Βίβλο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εδώ

Σχετικές ειδήσεις