ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διήμερη επίσκεψη Βαλς στην Ελλάδα

Διήμερη επίσκεψη Βαλς στην Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 2 Ιουνίου και την Παρασκευή 3 του μηνός, ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ.

Η επίσκεψη αποτελεί στήριξη για την Ελλάδα λίγο μετά την αξιολόγηση και ευκαιρία για την επαναχάραξη του «οδικού χάρτη» των διμερών σχέσεων.

«Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις θα αποτελέσουν επίσης την «ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος», ενώ οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει διεξοδικά το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα, καθώς και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γαλλία, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων στην επικράτειά της.

Ο κ. Βαλς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και θα έχει την ευκαιρία πολλών συζητήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις