ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έκανε άτακτη υποχώρηση

Γεννηματά: Η κυβέρνηση έκανε άτακτη υποχώρηση

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση, αποδεχόμενη ουσιαστικά τον σκανδαλώδη χαρακτήρα της αρχικής της διάταξης για τις off shore. Τους πιάσαμε στα πράσα», δήλωσε η Φ. Γεννηματά.

«Όμως και οι διορθωτικές τροπολογίες της Κυβέρνησης δεν ακύρωναν την βλάβη που προκάλεσε στο Δημόσιο Συμφέρον η προηγούμενη ρύθμιση. Ακόμη και σήμερα παρότι είχαν την «ουρά κάτω από τα σκέλια» μετά την αποκάλυψη των σχεδίων τους, είχαν το θράσος να φέρουν διάταξη για να καλύψουν όσους παρανομούσαν. Και βέβαια δεν απήντησαν στο ερώτημα ποιους προστατεύουν με την αποποινικοποίηση της συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με την αποφασιστική της στάση σήμερα στη Βουλή, ανάγκασε την Κυβέρνηση σε νέες διορθωτικές ρυθμίσεις. Ακυρώσαμε την προσπάθειά της να αθωώσει όσους παρανόμησαν και να νομοθετήσει μεταβατική διάταξη για να «τακτοποιηθούν» οι κάτοχοι offshore.

Δεν φύγαμε, δεν φυγομαχήσαμε. Με την στάση μας μέσα στην Βουλή, δώσαμε μάχη για να διασφαλίσουμε την διαφάνεια και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Γιατί δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε και τίποτε να φοβηθούμε.

Ψηφίσαμε την τελική διάταξη όπως διαμορφώθηκε, με τις αναγκαίες πολιτικές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά της, η οποία παραμένει αμφίβολη. Γιατί η Κυβέρνηση νομοθετεί ευρισκόμενη σε πανικό, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο προβλημάτων στο μέλλον. Γι’ αυτό και η ευθύνη της Κυβέρνησης και των Υπουργών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την αρχική διάταξη-σκάνδαλο παραμένει ακόμα».

Σχετικές ειδήσεις