ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση Τσίπρα: Φορολογεί, ξεπουλά τα πάντα και μιλά για κοινωνική προστασία

Πρόκληση Τσίπρα: Φορολογεί, ξεπουλά τα πάντα και μιλά για κοινωνική προστασία

Αφού οδήγησε τον ελληνικό λαό στην ανέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα Grexit – Χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής επέρριψε ξανά ευθύνες στην αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ

ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, σήμερα Πέμπτη (02/06).

Η αισιοδοξία του προφανώς πηγάζει από το «Ναι σε όλα» που είπε στους δανειστές και πρόδωσε όχι μόνο όσα υποσχέθηκε στο λαό αλλά και όλα όσα πρεσβεύει η Αριστερά.

Ξεπουλώντας και τα... ασημικά της Ελλάδας και οδηγώντας με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα τον ελληνικό λαό στην ανέχεια, ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να μιλήσει για κοινωνικές παροχές και για τέλος των σεναρίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως όλα αυτά που έταξε ο πρωθυπουργός είναι... καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς!

Τι είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός

«Αναμένουμε και την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ θα πραγματοποιηθεί η επαναφορά του waiver και τον Ιούλιο τα ελληνικά ομόλογα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΚΤ.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε επιτυχία της κυβέρνησης τον κόφτη του χρέους υποστηρίζοντας πως απελευθερώνονται πόροι για την οικονομία. «Η δέσμευση ότι η Ελλάδα θα έχει όριο 15% όσον αφορά τις δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους αφήνει περιθώρια για την οικονομία. Αν υπήρχε νωρίτερα ο κόφτης χρέους θα είχαμε κερδίσει 103 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015», είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα πανηγυρίσει όταν θα μειωθεί η ανεργία.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με τη συμφωνία τελειώνει κάθε πιθανότητα για Grexit και ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή στις αγορές. «Ολοκληρώσαμε τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού χωρίς να κόψουμε ούτε ένα ευρώ από τις κύριες συντάξεις.

Οι κανόνες που συμφωνήσαμε είναι από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη και διασφαλίζουν την προστασία των δανειοληπτών», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Τσίπρας άφησε εκ νέου αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης αλλά και ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης. «Γίναμε μάρτυρες μίας προσπάθειας ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από ένα συλλογικό παροξυσμό της αντιπολίτευσης», είπε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για λασπολογία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και ταλαιπωρημένη από τα 6 χρόνια λιτότητας.

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγεται μία πιθανότητα. Ανοίγεται μία προοπτική για δίκαιη ανάπτυξη η οποία οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσωπο. Πρέπει να αντικατοπτρίζεται στη ζωή των πολιτών. Ο πλούτος που παράγεται πρέπει να διανέμεται, με προστασία των μισθών

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «προτεραιότητά μας είναι η καθημερινότητα των πολιτών. Έχουμε απέναντί μας όσους καλλιεργούν το φόβο των πολιτών», είπε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας πως προτεραιότητα είναι η κοινωνική προστασία, η αναπτυξιακή προοπτική και η δίκαιη κατανομή των βαρών και των ωφελημάτων.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως με βάση τη συμφωνία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το πλεόνασμα του 2015 για τη στήριξη των πολιτών. «Η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε μειώσεις των τιμολογίων της έως και 15% για τους συνεπείς καταναλωτές, είναι πλέον πραγματικότητα η πρόσβαση των ανασφάλιστων στην Υγεία», υπογράμμισε.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι προχωρά η εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών στα πλωτά μέσα μεταφοράς των καυσίμων ενώ θα κατατεθούν νομοσχέδια για την κοινωνική οικονομία, για τις δημόσιες συμβάσεις, για το λαθρεμπόριο στα ποτά και τα τσιγάρα.

Αναφερόμενος στον αναπτυξιακό νόμο σημείωσε πως το ν/σ για τα δημόσια έργα θα περιλαμβάνει νέο σύστημα για τις δημοπρασίες και την αναλογική χρέωση των διοδίων. «Ο αναπτυξιακός νόμος δίνει σημαντικά κίνητρα για επενδύσεις».

Όσον αφορά τον τουρισμό έκανε λόγο για ρεκόρ στις αφίξεις που θα ξεπεράσουν τα 27 εκατομμύρια.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ξανά ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας υποστηρίζοντας πως πρέπει να βελτιωθούν τα αποτελέσματά μας στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής.

Τέλος γνωστοποίησε ότι στις αρχές Ιουλίου θα επισκεφθεί την Κίνα ενώ στη χώρα μας θα βρεθεί και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Σχετικές ειδήσεις