ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παραίτηση Φίλη ζητά η Νέα Δημοκρατία

Την παραίτηση Φίλη ζητά η Νέα Δημοκρατία

Την άμεσα παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη ζήτησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (09/06/2016) η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις «απαράδεκτες», όπως τις χαρακτηρίζει, χθεσινές δηλώσεις του για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα.

Το κόμμα της αξιωματικης αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας».

«Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως», καταλήγει η ανακοίνωση της Συγγρού.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του υπουργού Παιδείας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89, όπου ο ίδιος έκανε λόγο για «προσπάθειες υπονόμευσης του έργου της κυβέρνησης».

«Θα υπάρχει υπονόμευση με "κινήματα κατσαρόλας". Το κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τί θέλουν ακριβώς», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πάντως πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία.

Οι δηλώσεις του Φίλη προκάλεσαν μάλιστα σάλο, αλλά και την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, αφού πριν ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός και οι «σύντροφοί» του στήριζαν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, όπως για παράδειγμα τους «Αγανακτισμένους».

Σχετικές ειδήσεις