ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Νέα δομή φιλοξενίας και κατάργηση σκηνών από τον Κατσικά

Βίτσας: Νέα δομή φιλοξενίας και κατάργηση σκηνών από τον Κατσικά

Στο αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργείται δομή φιλοξενίας στην παλαιά παιδόπολη Αγίας Ελένης, στα όρια του δήμου Ζηρού, και οι σκηνές από το κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή Κατσικά θα απομακρυνθούν, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο, ο κ. Βίτσας επανέλαβε πως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία της δομής φιλοξενίας στην παιδόπολη Αγίας Ελένης, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της συμφωνίας με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου.

Η δομή θα είναι μόνιμη, με την έννοια ότι όταν «τελειώσει» το προσφυγικό ζήτημα, η παλαιά παιδόπολη, ανακαινισμένη θα αποδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών, την Περιφέρεια και τους δήμους για κοινωνική χρήση, κατέστησε σαφές ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όσον αφορά στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή Κατσικά, επισήμανε πως στη θέση των σκηνών που θα απομακρυνθούν θα τοποθετηθούν περίπου 60 οικίσκοι, που θα φιλοξενούν υπό πολύ αρτιότερες συνθήκες περί τους 400 πρόσφυγες.

Η δομή αυτή, διευκρίνισε, θα είναι προσωρινή, με την έννοια ότι θα διαρκέσει έως ότου οι πρόσφυγες μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες ή σε μόνιμες δομές φιλοξενίας. «Ευελπιστούμε πως η Περιφέρεια και οι δήμοι, όπως έκαναν έως τώρα, θα συνδράμουν και σε αυτή την προσπάθεια. Το ίδιο και φορείς που έχουν βάλει τον εαυτό τους στην τάξη του συμμέτοχου και όχι στην τάξη που παρατηρητή» προσέθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε πως η διασταύρωση της πληροφορίας είναι απαραίτητο στοιχείο της δουλειάς όσων υπηρετούν στη δημόσια ενημέρωση και η ομάδα συντονισμού για το προσφυγικό ζήτημα είναι πάντα έτοιμη να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σχετικές ειδήσεις