ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Δημήτρη Κουτσούμπα στον Αη Στράτη

Επίσκεψη Δημήτρη Κουτσούμπα στον Αη Στράτη

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε μία επίσκεψη, υπόσχεση, προσκύνημα στον 'Αη Στράτη, για να τιμήσουμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, χιλιάδες κομμουνιστές - εξόριστους που έζησαν για πάρα πολλά χρόνια σ’ αυτό εδώ το νησί στη μέση του Αιγαίου, καταδιωκόμενοι από το αστικό κράτος», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ από τον Αη Στράτη όπου βρέθηκε.

«Πολλοί άφησαν εδώ τη ζωή τους, δεν είδαν ξανά τις οικογένειές τους. Και το σημείο που βρισκόμαστε είναι πραγματικά, εδώ στον 'Αγιο Μηνά, το κοινοτάφιο των ηρώων αυτών που έπεσαν εδώ σε αυτή τη γη, που όμως το παράδειγμά τους φωτίζει τις μελλοντικές γενιές δε φτάνει μόνο μέχρι τις μέρες μας, αλλά θα συνεχίζεται και στο μέλλον, επ' άπειρο στον αιώνα τον άπαντα. Για να δυναμώνει η ταξική πάλη, για να δυναμώνει η δύναμη του αγώνα που τελικά θα φέρει μια νέα κοινωνία, γι' αυτήν την οποία έπεσαν οι αγωνιστές αυτοί» δήλωσε Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας:

«Νομίζω δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια τα συναισθήματα. 'Άλλωστε τα βλέπετε από όλη την πορεία αυτή και την επίσκεψη, μόλις κατεβήκαμε από το πλοίο, στο μουσείο, όλη αυτή τη διαδρομή που κάναμε μέχρι εδώ στον 'Αγιο Μηνά, το μνημείο που σε λίγη ώρα θα εγκαινιάσουμε ως κόμμα στην καρδιά του 'Αη Στράτη, στον οικισμό».

«Το μνημείο συμβολίζει την τιμή στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, σε έναν αγώνα για την οποία έδωσαν και τη ζωή τους, ακριβώς γιατί αυτά τα ιδανικά είναι ανώτερα, μπορούν να εξυψώσουν τον άνθρωπο, για να μπορέσουμε σήμερα εμείς να ζούμε κάπως καλύτερα, κυρίως βέβαια φωτίζουν το δρόμο για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες. Αντίστοιχα προβλήματα σε άλλες εποχές θα ζούμε σήμερα αυτά που πέρασαν εκείνοι», κατέληξε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις